Monday, December 31, 2012

CUTI TAHUNAN

Dah sampai ke penghujung tahun nie ramai gak yang nak menghabiskan cuti tahunan masing-masing...
Tapi apa yang menjadi kemusykilannya, kalau semua dah amik cuti @ (clear leave) sapa yang buat kerja...?
Contohnya dalam penghujung bulan Disember nie aku ada follow up beberapa perkara dengan goverment sector di PUTRJAYA, contact person yang aku cari tak der ....BERCUTI
So kalau PIC takder, urgent job yang kita nak tanya nak cari sapa???
Bayangkan berapa ramai yang call senasib dengan aku tapi tak dapat satu answer ....so how?
Call orang lain, maaf cik saya tak tahu ...(boleh macam nie..)(lepas geram...)
Next time kalau dah bercuti panjang tu...job kita kena ler bagikan pada kawan-kawan yang tak bercuti...
Macam aku kat office nie kawan aku cuti, tapi keje dia aku take over...kan senang....kalau customer call kita dah ada jawapannya....
Goverment sector macam nie ker...?
Sapa nak jawab...???

syoknya pergi bercuti....tinggalkan kerja...



Perasaan macam nie kot bosan.... sebab tak der jawapan yang pasti......

p/s : picture from google