Wednesday, February 6, 2013

BILA SUAMI PERGI AMBIL BR1M 2.0

Nie aku nak citer sikit ....tak cakap salah, cakap pun salah...
Tak story sakit hati, dah story baru puas hati sikit.....
Semalam my hubby pergi ambil BR1M kat tempat yang ditetapkan....
Senang jer, orang tak ramai sangat dan proses pemberiannya pantas....
Tapi yang aku nak cerita nie semasa proses pemberian duit nie, pertama sekali check nama & IC, cap jari di ruang borang yang disediakan oleh mereka...
Yang aku tak puas hati nie, cara mereka ambil cap jari, sebab ibu jari my hubby clear dah tak der bunga maklum ler buruh kasar jer...sekali yang tukang pegang tangan tu perempuan (lawa kata my hubby)
dia belek ler ibu jari my hubby nak tengok dekat...(poyo jer)
yer ler dah clear mana nak nampak bunganya....
Aku...sakit hati tak gak,,,,gelihati, entah ler....tapi macam tak puas hati jer....
sepatutnya yang perempuan @ lelaki ambil cap jari bukan muhrim guna ler sarung tangan macam (staff Tabung Haji tu..)
ermm.......


p/s : lega ker....
        jangan gatal-gatal yea...