Monday, February 4, 2013

PERAJURIT MUDA - SIRI 1

Hari ini genap sebulan my son join rekrut ATM dan menjalani latihan selama 6 bulan di PUSASDA PORT DICKSON.
Bila dah join segala pahit maung, susah senang, sakit pening kena ler tanggung sendiri...(apa ler kabarnya di kem yea...)
Minatnya di dalam bidang ketenteraan bermula dari zaman sekolah lagi...pernah menganggotai persatuan kadet tentera masa di sekolah menengah dulu dan seterusnya bercita-cita untuk menjadi perajurit muda dengan memasuki ATM seawal remaja lagi...
Pernah memenangi kawad kaki terbaik (sekolah) peringkat negeri Melaka dan terpilih ke peringkat kebangsaan...(tak der rezeki pengetua sekolah lak tak bagi join untuk budak form 5 kerana akan menghadapi peperiksaan SPM) (pengetua  sekolah kejar akademik jer maklum ler pengetua cemerlang yang tak berapa cemerlang nie tapi kokurikulum hampeh, no support untuk bebudak sekolah nie yang terpilih ke peringkat kebangsaan)
Nak jadi sekolah kluster cemerlang kena ler seimbang ...,,,,   ehhh lepas geram jap....
Untuk lepaskan rindu aku copy paste picture my son dalam fbnya....
Nie picture yang sempat di copy....


ada gaya mat perang...my son sebelah kanan..

menjalani training bersama kengkawan sekolah

kawan baiknya ' group bujang senang '

menjadi pemegang bendera sekolah semasa latihan sukan

kawan seperjuangan


ada berani ....training komando...

nie group sekolahnya menang kawad kaki terbaik peringkat negeri.....


p/s : picture aku copy paste dari facebook my son....
       ke mana tumpah kuah kalau tak ke nasi...(aruah atoknya askar)
       akan ada siri yang seterusnya....(banyak lagi picture yang akan diceritakan)

3 comments:

  1. ngeri nengok yang meninggeng tu!!
    takut patah tengkuk!!

    ReplyDelete
  2. huhuhu..sakit tu kalau yg ala2 komando tu.
    adik saya yg perempuan pun join askar wataniah.
    minat sungguh dia ngan program2 camni

    ReplyDelete
  3. ini lah barisan kita.. perh.. latihan ala komando tu memang yang tabah je lepas.. dah selalu dengar citer askar lari dari kem hehe... g00d luck.. demi negara.. salute perajurit2 ni sume..

    ReplyDelete