Monday, September 30, 2013

Kenapa Lelaki Yang Dah Berkahwin Mengurat Perempuan Lain

Heart Free Photo


Rentetan dari kenapa suami (lelaki yang dah berkahwin) mengorat perempuan lain 
di blog ini. Aku telah memberi beberapa pendapat kenapa terjadinya sedemikian.
Pendapat aku pertamanya kerana beliau mahukan anak lelaki, anak yang sedia 
ada hanyalah perempuan dan isteri pulak tak boleh mengandung lagi.  So menjadi
alasan kenapa dia nak mengorat perempuan lain. Begitulah juga sebaliknya.....
bila isteri tak boleh mengandung .....(alasan kuat)

Keduanya kerana lelaki yang dah berkahwin nak test market, boleh ke tidak 
(laku ke tak) nak mengorat perempuan yang single, (bukan bermakna perempuan ini 
tak de saham) tetapi lelaki pun nak test saham dia sama ada berjaya ke tak, 
tinggi tak saham dia....
Kalau berjaya sure 'on' kalau tak 'off' tetapi pastikan poket tu kembung dulu sebab perempuan sekarang pilih yang poket kembung kalau tipis 'say goodbye' ler......

Ketiganya ajakan kawan-kawan, lelaki kalau dah berkumpul, bersembang mesti 
cerita pasal perempuan itu, sana sini, begitu begini.......bila kawan si 'A' dah 
pasang awek takkan si 'Z' nak senyap jer kan....mesti nak pasang satu
buat lepaskan penat.....
Pengaruh kawan-kawan ini bahaya kadang-kadang awek ini pulak ada bawa kawan
takkan kawannya nak follow kosong jer kan, so dapatkan satu lagi couple.....

Lastly kalau dah jodoh itu selalu pendapat suami yang sering kedengaran.......

MP : masing-masing ada pendapat tersendiri, untuk jawapan yang lebih tepat kena tanya suami yang nak berkahwin lagi satu....boleh gitu....