Monday, September 30, 2013

Pemilihan Awal Perajurit Muda Tentera Darat (Khas)


Photo: Meriah2222!!! 
Aktiviti minggu depan pulak.
Ada berani????

Tentera Darat Malaysia mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan memenuhi syarat untuk menghadiri sesi Pemilihan Awal Perajurit Muda 

Kenapa Lelaki Yang Dah Berkahwin Mengurat Perempuan Lain

Heart Free Photo


Rentetan dari kenapa suami (lelaki yang dah berkahwin) mengorat perempuan lain 
di blog ini. Aku telah memberi beberapa pendapat kenapa terjadinya sedemikian.

Cincin Merisik Untuk Che Ta

cincin merisik Che Ta

Cantiknya cincin merisik Che Ta dari Zain Saidin.  
Semalam 29 september 2013 dalam pukul 3 petang telah berlangsung 

Sunday, September 29, 2013

Yang Mana Satu Pilihan Anda ?

Apa yang menarik pada gambar di bawah.......?




Yang mana satu pilihan anda....? dan kenapa....?

Sumber

MP : Santai di hari minggu.......

Saturday, September 28, 2013

Gambar Pertandingan Payung Terjun ATM Di Perkarangan Stadium Hang Jebat Melaka


Peserta mencari sasaran untuk landing
Pada 6 September ~ 11 September hari itu berlangsung satu pertandingan acara terjun payung di antara anggota keselamatan dan telah diadakan di perkarangan Stadium Hang Jebat Melaka.

TERKINI : Senarai Harga Rokok Naik 30 September 2013


Senarai Harga Rokok Terbaru 30 September 2013

Nah....ambil ubat....harga rokok akan naik bermula 30 September 2013 ini.....

Sanggupkah Kita....?



Sanggup tak kita buat macam ini kat pakwe @ suami kita....?
Adakah lelaki itu terpaksa @ dipaksa....?
Atau kerana terlalu sayang sanggup buat apa yang disuruh.....?

MP : Tak tahu nak cakap apa kalau tengok situasi sebegini...

Friday, September 27, 2013

RON 95 Naik Lagi ?


Sumber : SAYS

Kemungkinan besar harga diesel RON 95 akan naik lagi, kalau tak hari ini mungkin besok, kalau tak besok, mungkin lusa, kalau tak lusa, mungkin minggu depan @ bulan depan.......

SEGMEN : Jom Follow by Kataubaid


Cantik gambar segmen di atas, suasana di padang pasir...nampak klasik gambarnya.
Empunya segmen merupakan seorang student Medic di Mesir......
Jom join segmen ini, klik banner di atas.....

MP : Support kawan-kawan blogger dengan join segmen......


BERSYUKURLAH



MP : Keistimewaan dan Kelebihan yang ada pada kita gunakanlah sebaiknya........

Thursday, September 26, 2013

CPUV Bulan September

Campaign
Blog
Start Date
Status
CTR
CTR Bonus
Amount
RHB Debit Mass Usage
cerita maya persada
10 May 2013
On Going
0.27%
+2.19
8.78
Transtitions Optical
cerita maya persada
10 Jun 2013
On Going
0.00%
0.00
Olay JAS Bundle
cerita maya persada
18 Sep 2013
On Going
0.00%
0.88
Ford MCA Launch (SEPT)
cerita maya persada
21 Sep 2013
On Going
0.65%
+0.28
1.12
Sanofi Lactacyd: Revitali...
cerita maya persada
19 Aug 2013
Credited
0.64%
+0.71
2.83

Dalam bulan September ini baru 2 iklan nak masuk dalam blog aku, itu pun setelah aku hantar e-mail bertanyakan kenapa iklan tak masuk dalam blog ini....

Sakit Perut Makan Lauk Kenduri Kahwin

Lauk yang dihidangkan untuk tetamu

Ini entry 2 minggu lepas tapi hari ini baru nak publish.  Majlis resepsi adik yang diadakan di Shah Alam. Dia telah menempah catering untuk hidangan para tetamu.

Kenangan Di Pusasda - Siri 1


Rentetan dari entry sebelum ini mengenai PUSASDA, aku sambungkan sikit mengenai latihan dan pengalaman di PUSASDA berdasarkan penceritaan dan pengalaman anakku di sana.

Wednesday, September 25, 2013

Melalui PUSASDA Blog Aku Dikenali

CD Training Di PUSASDA
Dah lama aku tak story tentang PUSASDA, tentang anak aku sekarang bertugas di RAMD 22 Kem Kinabatangan...dah lama...dah lama....(nanti aku citer pengalamannya)
PUSASDA (Pusat Latihan Asas Tentera Darat)

Cuaca Panas Pakai Topi Besar



Cuaca yang makin panas di siang hari aku rasa sesuai memakai topi macam gambar di atas.

Wordless Wednesday # 29







MP : semoga impian terlaksana.....

Tuesday, September 24, 2013

Giveaway : I Love Craft Works

 
Ingin memenangi Hadiah berupa barangan kraf yang
kreatif dan comel???

Klik Banner diatas untuk melihat syarat yang sungguh mudah

Giveaway ini akan tamat pada : 06-10-2013
Pemenang diumumkan pada 07-10-2013

MP : Jom Klik banner untuk join...

Dapat Duit Dari Blogger Hasrul Hassan

Funny colorful smiles. Positive emotions - stock photo

Pagi hari ahad yang lepas, balik jer dari shopping barang dapur kat Tesco, terus aku on kan komputer dan buka facebook sampai ke petang ......
Sambil masak, sambil aku baca story kat FB dan dengar radio online......

Monday, September 23, 2013

Anggota Polis Maut Bergelut Suspek Curi Besi Dan Gambar Suspek



ANGGOTA unit forensik memeriksa kawasan di mana Koperal Zal-Azri Abdul Somad, 31, (gambar kecil) maut di tempat kejadian setelah muka dan kepalanya dihentak dengan batu oleh seorang penjenayah di kawasan Taman Teknologi Cheng, Melaka
MELAKA 23 Sept. - Seorang koperal polis maut ketika bergelut untuk menahan seorang suspek dalam Ops Lejang di Taman Teknologi Cheng di sini, hari ini.
Dalam pergelutan itu, Kpl Zal-Azri Abdul Somad, 31, daripada Bahagian Risikan Jenayah (D4), Ibu Pejabat Polis Kontinjen Melaka, cedera di kepala dan muka dipercayai dipukul dengan batu dan mati di tempat kejadian.

Santai Di Old Town White Coffee

Hot Chocolate
Pagi-pagi aku dah sampai di perkarangan Mahkamah Melaka Ayer Keroh 
untuk satu kes syarikat.

SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput

Cara Mengatasi Masalah Perut Buncit

An image of some people doing yoga exercises - stock photo
Antara punca utama yang menyebabkan masalah perut buncit adalah disebabkan sistem penghadaman yang tidak lancar. Berikut adalah tips yang dapat membantu melancarkan lagi sistem penghadaman anda dan secara tidak langsung dapat membantu untuk mengatasi masalah perut buncit yang anda hadapi.

Saturday, September 21, 2013

Seragam Loreng Digital Baharu Akan Dipakai Secara Berperingkat

Photo: Seragam Loreng Digital Baru Dipakai Berperingkat

KUALA LUMPUR - Pakaian seragam terbaru 'loreng digital' bagi menggantikan celoreng lama pada uniform sekarang akan diperkenalkan kepada semua unit tentera secara berperingkat, kata Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin.
   
Beliau berkata, pasukan pertama yang akan dibekalkan seragam bersifat digital itu ialah unit-unit kombat Tentera Darat, diikuti unit-unit sokongan lain.
   
Menurutnya, pertukaran itu akan mengambil masa beberapa tahun kerana stok pakaian lama Tentera Darat masih banyak.
   
"Mungkin tidak lama lagi, loreng digital ini akan turut dipakai oleh unit-unit yang sesuai dalam Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM).
   
"Buat masa sekarang hanya elemen dalam Tentera Darat yang memakainya," katanya kepada pemberita selepas perarakan sempena ulang tahun ATM ke-80 di Dataran Merdeka hari ini.
  
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak; Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein turut hadir menyaksikan perarakan bertemakan 'ATM Perkasa, Kedaulatan Terpelihara'.
   
Zulkifeli berkata, kenderaan tempur dan utiliti Tentera Darat akan mula dicat dengan corak digital sebaik warna cat pada kenderaan itu luntur akibat faktor cuaca dan penggunaan lasak.
   
Cat-cat digital pada kenderaan tentera diguna pakai buat pertama kali ke atas kenderaan peninjau tentera, Ferret Scout Car dan dipamerkan hari ini di Dataran Merdeka.
   
Sementara itu Hishammuddin melahirkan rasa bangga terhadap pencapaian ATM dan berjanji untuk membawa perubahan yang lebih baik untuk veteran tentera.
   
Beliau mahu melihat agenda pemerkasaan ekonomi bumiputera yang dilaungkan perdana menteri turut melibatkan golongan veteran itu. - Bernama

PERAJURIT wanita memperagakan corak baru celoreng digital sempena Perarakan Raksasa Hari Angkatan Tentera Malaysia Ke-80 di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. FOTO Bernama

Kuala Lumpur-- Pakaian seragam terbaharu 'loreng digital' bagi menggantikan celoreng lama pada uniform sekarang akan diperkenalkan kepada semua unit tentera secara berperingkat, kata Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM) Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin.

Hadiah Segmen Dari Yumida



Semalam saya dapat hadiah segmen nun jauh dari blogger Yumida  
di Sarawak sana.
Beribu batu key chain yang comel ini terbang naik belon sampai turun di Melaka sini.
Thanks dear....
Jom terjah blog Yumida yang mempunyai header yang menarik...pin kaler lagi....

MP : suka..suka....

Friday, September 20, 2013

Thursday, September 19, 2013

Klinik Kesihatan Tengkera


Nombor giliran dan result darah

Pagi tadi aku ke klinik kesihatan Tengkera bawa anak aku yang demam untuk rawatan pesakit luar. Pagi-pagi orang dah ramai di sana.

Periuk Cap Buaya

Periuk Cap Buaya

Semalam aku singgah di shopping Cowboy kat Cheng, Melaka untuk membeli
 periuk cap buaya. Aku beli yang paling kecil size 14cm.
Kat rumah periuk cap kucing yang harganya murah sikit dari cap buaya dah bocor.
(menyesal beli) guna tak sampai setahun.....

Wednesday, September 18, 2013

Cikgu Ke?

Teacher welcomes students back to school - stock vector

" Cik nie cikgu ke? "
Dah banyak kali ayat di atas keluar kalau aku pergi ke sekolah @ ke kedai buku @ ke tempat tertentu.

Wordless Wednesday # 28




Sumber

MP : Minat dengan kereta Lamborghini, Ferrari dan Porsche, kalau kat highway lajunya... sekejap dah hilang.....

Tuesday, September 17, 2013

Pergi Klinik 1 Malaysia di UTC Melaka


Pagi tadi aku ke Klinik 1 Malaysia di Bangunan UTC Bandar Melaka. 
 Anak aku yang demam masih boleh kebah lagi. UTC terletak berhampiran 
di kawasan kediaman aku so senang ler kalau aku nak mendapatkan perkhidmatan di sana.

Segmen : Bloglist Oktober



Jom join segmen bloglist yang Paly buatkan untuk dimasukkan ke dalam blog list beliau.
Klik jer kat printskrin kat atas tu.....

MP : Dah lama tak join segmen...

Anak Demam Di Shah Alam

Medical thermometer - stock photo

Penat 2 hari berada di Shah Alam dalam menjayakan majlis resepsi kenduri kahwin adik yang diadakan di Seksyen 7 pada ahad lepas.  Dalam masa yang sama anak lelaki pulak demam.  Malamnya pergi klinik di Seksyen 2, bagi makan ubat tak surut jugak demamnya (badannya kejap panas kejap sejuk) dan asyik meracau-racau jer....

Monday, September 16, 2013

‎10 Cara Mudah Menjimatkan Bateri Telefon Pintar



Kebelakangan ini, ramai yang telah menggunakan telefon pintar atau smartphone. Tapi ramai yang mengeluh kerana dikatakan bateri telefon ini cepat berkurangan. Kini, semakin baru/terkini sesebuah telefon pintar tersebut, makin tinggi kapasiti kuasa bateri yang

Sunday, September 15, 2013

Semangat Perwira

DENGAN DARAH SEMANGAT WIRA YANG MENGALIR

ENGKAU SAHUT SEMBOYAN PERANG ITU


Saturday, September 14, 2013

Ke Majlis Kahwin Adik Di Shah Alam


Saat entry ini di publish aku dan family may be dah sampai kat Shah Alam @ pun masih on the way ke sana, itu pun kalau cuaca baik dan jalan tak jammed.

Tukar Silicone Wiper Blade Kereta

Brand BOSCH

Semalam balik kerja pergi ke kedai aksesori kereta untuk membeli 
silicone wiper blade kereta.
Memang dah lama plans nak tukar silicone wiper blade sebab dah tak berapa baik.

Friday, September 13, 2013

Cara Untuk Mendapatkan Kembali Barang Yang Telah Di Curi


Untuk mendapatkan kembali barang yang telah dicuri oleh pencuri, hendaklah membuat seperti berikut:

1. Anda mesti mengetahui barang yang telah dicuri oleh si pencuri.

2. Setelah anda mengetahui barang yang dicuri, barulah anda membaca Al-Fatihah sebanyak 7 kali.

Thursday, September 12, 2013

Bahasa Inggeris Subjek Wajib Lulus SPM Mulai 2016

english - stock photo


Kuala Lumpur: Mulai 2016, mata pelajaran Bahasa Inggeris akan dijadikan kertas wajib lulus di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). 
Ia dilaksanakan kerana rekod menunjukkan hanya 28 peratus murid mendapat minimum kredit dalam Bahasa Inggeris pada SPM 2011 yang ditanda mengikut standard kertas Cambridge 1119. 

Melawat Ke Zoo Melaka

website Zoo Melaka
Hari ini anak aku yang no. 3 (my son) bangun pagi sikit nak pergi 
lawatan ke Zoo Melaka.
Memang dia bangun time tu jugak setiap pagi....hehe tapi semangat bangun tu lain sikit, maklum ler nak pergi mengikuti rombongan sekolah.....
Sempena exam UPSR yang sedang berlangsung..(hari ini last day), pihak sekolah ada mengadakan lawatan ke Zoo Melaka untuk murid-murid sekolah bagi