Tuesday, December 30, 2014

Seminggu Sibuk




Assalammualaikum........
Pergghhhh...seminggu blog ini tak bernyawa.....puas nak bersihkan habuk yang melekat....hihihi

Sunday, December 21, 2014

Friday, December 19, 2014

WARLOAD F/A-18D HORNET - RMAF


Tazkirah Jumaat - Solat



MP : Semoga amalan kita diterimaNya....

Wednesday, December 17, 2014

Tinggi Dan Massa Tubuh



Sila tengok berapa tinggi dan massa tubuh kita.

Monday, December 15, 2014

Jet Pejuang Sukhoi-30MKM

Photo: Unik & Rare,Su-30MKM
Su-30MKM
Jom kita layan gambar jet pejuang Sukhoi-30MKM.

Santai Isnin


MP : Kadang-kadang kita kurang mengenali siapa itu sahabat, kawan atau kenalan yang singgah di sudut ruang ini.......

Sunday, December 14, 2014

Santai di Hari Minggu

Danbo playing PS3 photo
sumber

Salam di hari minggu........
Detik ini apa yang kita lakukan.....?  Tentu ramai yang masih tidur lagi...maklum ler hari minggu, hari santai yang merupakan hari untuk kita merehatkan diri.  Hari ini banyak aktiviti yang kita lakukan.

Friday, December 12, 2014

Tazkirah Jumaat - Amalan Sebelum Tidur



MP: Sharing is caring.....

Tuesday, December 9, 2014

Bestnya Dapat Cek Nuffnang

cek dari nuffnang

Dari pagi semalam hingga petang tadi memang agak busy kat office. Ini bila Petronas Mesralink sedang upgrade sistem.  Bila buat order nak fax tak lepas-lepas, nak tengok sistem dah tentu tak boleh, call pulak memanjang jer engaged so send e-mail.

Saturday, December 6, 2014

Santai Sabtu


busy.....

Hari ini kerja halfday sampai pukul satu. Boss pulak baru balik dari Australia, dia bawa balik biskut Arnott's.

Friday, December 5, 2014

Tazkirah Jumaat


  MP: semoga menjadi panduan buat kita semua....

Thursday, December 4, 2014

Happy Anak Bagi Hadiah Birthday


Hari isnin lepas ada courier skynet hantar sms mengenai barang yang perlu di collect di skynet @ dihantar sekali lagi ke alamat aku.

Tuesday, December 2, 2014

Bermalam Di Seri Hatu Hotel & SPA Port Dickson


Sabtu lepas semasa aku mengikuti perjumpaan Kelab Honda Stream di Port Dickson, kita orang bermalam di  Seri Ratu Hotel & Spa yang terletak di Teluk Kemang.  Lokasi hotel ini berdekatan dengan Balai Bomba Teluk Kemang.  

Sunday, November 30, 2014

Selamat Pagi Ahad


MP : Semoga hari ini diberkati Allah dan segala urusan berjalan dengan lancar.......Aamiin....

Saturday, November 29, 2014

Friday, November 28, 2014

28 November Hari Jadi Aku.....




Alhamdulillah.......hari jumaat yang mulia ini bertambah usiaku setahun lagi.  Terasa penuh kedewasaan dan keterujaan bila usia dah makin meningkat.

Tazkirah Jumaat - Aurat Wanita


MP : Sharing is caring.....

Tazkirah Jumaat - Ibu Dan Anak

MP: Sharing is caring...

Tuesday, November 25, 2014

Bila Menang Pertandingan Word Maze Year 3


Teruja rasanya bila tengok anak menang pertandingan Word Maze Year 3.  Aku memang suka dengan word maze ini begitu juga anak-anak.

Monday, November 24, 2014

Selamat Pagi .......


Selamat pagi semua.......hari isnin terakhir dalam bulan November ini begitu sentimental buatku.  Minggu ini aku akan menyambut hari ulang tahun yang ke........Dah 4 series pun.

Saturday, November 22, 2014

Sekitar Gambar Karnival Udara Antarabangsa Melaka 2014


Memang best dan teruja bila dapat memegang senjata M4 seperti dalam gambar di atas. Mula-mula anak aku nie malu jugak nak ambil gambar sebab ramai orang yang berada di kiosk VAT 69. Tetapi bila dah clear dan brother VAT 69 tu offer baru ler berani sikit nak ambil. Aku pun tumpang sekaki gak memegang M4 nie...tapi M4 ini yang terasa beratnya hanya ler dummy jer....(kalau nak pegang yang ori jom masuk tentera......)

Friday, November 21, 2014

Cuti sekolah Sudah Bermula


Cuti sekolah dah bermula, bagi negeri-negeri tertentu dah mula cuti hari ini.  Tapi cuti sekolah akhir tahun ini hanyalah 6 minggu sahaja. Jikalau nak dibandingkan dengan tahun-tahun lepas, tahun ini agak singkat.

Thursday, November 20, 2014

CPUV November Nuffnang - Clinique Sonic System

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CLINIQUE SONIC SYSTEM
cerita maya persada
19 Nov 2014
On Going
0.00%
CLINIQUE SONIC SYSTEM
cerita maya persada
19 Nov 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah....setakat bulan November ini ada sebelas iklan yang masih on going.  Tak sangka pulak ada dua iklan yang baru sahaja masuk semalam iaitu iklan Clinique Sonic System.

Wednesday, November 19, 2014

#Wordless Wednesday - Kek RAMD



MP : Sedapnya kek ni...

#Wordless Wednesday - Nombor Plate



MP :  Sharing is caring.......

Tuesday, November 18, 2014

CPUV November Nuffnang - Inti 2015 Cycle 1 Degree

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
INTI 2015 Cycle 1 Degree ...
cerita maya persada
17 Nov 2014
On Going
0.00%
INTI 2015 Cycle 1 Degree ...
cerita maya persada
17 Nov 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah....ada 2 iklan nuffnang melekat kat blog aku.  Iklan Inti 2015 Cycle 1 Degree ini merupakan iklan terkini yang baru nak bertapak kat sini. Dalam bulan November ini ada 8 iklan yang masih on going.  

Monday, November 17, 2014

Ambil Darah Di Klinik Kesihatan


Pagi tadi aku ke Klinik Kesihatan Tengkera, sepatutnya ke Pusat Kesihatan Peringgit tetapi ia agak jauh sedikit. Walaupun slip tersebut dari doktor berlainan klinik tetapi ia boleh digunakan di klinik yang lain, mengikut kesesuaian dan pastinya di klinik kerajaan. Untuk mengambil ujian darah kita perlu berpuasa dari jam 12 tengah malam dan ujian dilakukan pada waktu pagi.

Sunday, November 16, 2014

Pantun Kasih Sayang JPJ


Pergi ke kedai membeli peniti,

Jangan lupa belikan cadar,
Nombor plat di ukur teliti,
Supaya kemalangan dapat di hindar.

Saturday, November 15, 2014

Kita Sarapan Dulu - Stress


Semalaman hujan turun dari pagi, stop tengahari sekejap then petang sehingga lewat malam hujan masih lagi turun.  Nak tidur pun tak perlu on  kipas.  Suhu dingin......

Friday, November 14, 2014

Tazkirah Jumaat - Selawat Ke Atas Nabi Muhammad s.a.w


MP: Semoga dikongsi bersama....

Tazkirah Jumaat - Tujuh Perkataan Mulia Yang Perlu Diucapkan Setiap Hari


MP : Sharing is caring...

Saturday, November 8, 2014

Karnival Udara Antarabangsa Melaka 2014

Photo

Pada 7, 8 & 9 November 2014 akan berlangsung acara Karnival Udara Antarabangsa Melaka bertempat di Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka.

Friday, November 7, 2014

Tazkirah Jumaat - Doa Kemudahan Semua Urusan


MP: sharing is caring...

Thursday, November 6, 2014

Ikrar Kesatria


MP : Menjadi pegangan semua anggota tentera.....


Tuesday, November 4, 2014

Selamat Malam


MP: Selamat malam.....minggu ini agak busy.....jadikan malam ini sebagai matlamat untuk hari esok...

Monday, November 3, 2014

Selamat Pagi Semua


MP: Selamat Pagi Semua....good luck untuk pelajar SPM & STPM...

Saturday, November 1, 2014

#Lawak Pagi - Tiket Bola


Oleh kerana tiket bola final malam ini antara JDT dan Pahang dah habis maka bagi tidak menghampakan peminat bola sepak, boleh ler dapatkan tiket macam gambar kat atas nie. Lawak....


Game malam ini ditaja oleh OPPO yang merupakan penaja baru kali ini.  
Memang kreatif dorang ini....Demam bola sepak di mana-mana

MP: Uolls rasa siapa juara malam ini....?

Wednesday, October 29, 2014

#Wordless Wednesday - Tentera


pemandangan yang cantik

MP: Bertugas Di Sabah.....operasi di sebuah pulau ......miss u....

Monday, October 27, 2014

Selamat Pagi Isnin


MP: selamat pagi semua.....semoga diberkati....

Sunday, October 26, 2014

Saturday, October 25, 2014

Selamat Tahun Baru 1436 Hijriah

sumber
MP : Salam Maal Hijrah......

Friday, October 24, 2014

CPUV Oktober Nuffnang - MGIA Parent Campaign

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
MGIA Parent Campaign
cerita maya persada
22 Oct 2014
On Going
0.00%
0.04


Ahamdulillah.......bulan Oktober ini banyak betul BE yang masuk kat blog.  Terima kasih Nuffnang dan pengiklan MGIA Parent Campaign yang sudi bekerjasama.

Tazkirah Jumaat - Handphone

Photo: Muhasabah..
sumber
MP : Salam Jumaat......

Tuesday, October 21, 2014

Deepavali - Belajar Bahasa Tamil


Sempena hari deepavali besok, ada baiknya kita semaikan semangat 1 malaysia dengan belajar bahasa tamil..

Monday, October 20, 2014

Mini Giveaway by Syira Lokman

http://syiralokman.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-by-syira-lokman.html
klik bannner untuk join
                                            Tamat : 23 Oktober 2014 jam 6:00 am
MP : Jom layan segmen.....

Sunday, October 19, 2014

Hari Minggu Yang Sakit

sekadar hiasan

Apa aktiviti hari minggu ini? Ada yang buat maruku ke? Maklum ler Deepavali akan disambut hari rabu depan.