Tuesday, December 30, 2014

Seminggu Sibuk




Assalammualaikum........
Pergghhhh...seminggu blog ini tak bernyawa.....puas nak bersihkan habuk yang melekat....hihihi

Sunday, December 21, 2014

Saturday, December 20, 2014

CPUV Disember Nuffnang - Musee Platinum Tokyo & Worldfoods Campaign

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
Musee Platinum Tokyo (Reg...
cerita maya persada
16 Dec 2014
On Going
0.00%
Musee Platinum Tokyo (Reg...
cerita maya persada
16 Dec 2014
On Going
6.67%
Worldfoods Campaign
cerita maya persada
18 Dec 2014
On Going
0.00%
Worldfoods Campaign
cerita maya persada
18 Dec 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah.......dalam bulan Disember ini ada 14 iklan yang diberi oleh Nuffnang dan setakat ini ada 24 yang masih on going dan berkumandang kat blog aku.  Terima kasih Nuffnang......

Friday, December 19, 2014

WARLOAD F/A-18D HORNET - RMAF


Tazkirah Jumaat - Solat



MP : Semoga amalan kita diterimaNya....

Wednesday, December 17, 2014

#Wordless Wednesday - AFF Suzuki Cup 2014

Harimau Malaya

Tinggi Dan Massa Tubuh



Sila tengok berapa tinggi dan massa tubuh kita.

Tuesday, December 16, 2014

CPUV Disember Nuffnang - Maybank

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
Maybank #ILove
cerita maya persada
12 Dec 2014
On Going
0.00%
Maybank #ILove
cerita maya persada
12 Dec 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah......Terkini Nuffnang telah memberikan iklan Maybank # ILove.  Setakat ini aku belum nampak iklan dari Maybank....

Monday, December 15, 2014

Jet Pejuang Sukhoi-30MKM

Photo: Unik & Rare,Su-30MKM
Su-30MKM
Jom kita layan gambar jet pejuang Sukhoi-30MKM.

Santai Isnin


MP : Kadang-kadang kita kurang mengenali siapa itu sahabat, kawan atau kenalan yang singgah di sudut ruang ini.......

Sunday, December 14, 2014

CPUV Disember Nuffnang - Marigold UHT Milk (PC)

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
Marigold UHT Milk (PC)
cerita maya persada
11 Dec 2014
On Going
0.00%
Marigold UHT Milk (PC)
cerita maya persada
11 Dec 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah.....minggu ini banyak iklan yang masuk melekat kat blog sini. Tapi yang hairannya BE yang bergerak agak slow. Nuffnang kena jawab nie....

Santai di Hari Minggu

Danbo playing PS3 photo
sumber

Salam di hari minggu........
Detik ini apa yang kita lakukan.....?  Tentu ramai yang masih tidur lagi...maklum ler hari minggu, hari santai yang merupakan hari untuk kita merehatkan diri.  Hari ini banyak aktiviti yang kita lakukan.

Saturday, December 13, 2014

CPUV Disember Nuffnang - Education NZ

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
Education NZ
cerita maya persada
11 Dec 2014
On Going
0.00%
Education NZ
cerita maya persada
11 Dec 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah....iklan Education NZ baru jer melekat kat blog sini.  Tentu menarik iklan ini yea.  

Friday, December 12, 2014

Tazkirah Jumaat - Amalan Sebelum Tidur



MP: Sharing is caring.....

CPUV Disember Nuffnang - Rakuten

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
Rakuten September Super S...
cerita maya persada
09 Dec 2014
On Going
0.00%
Rakuten September Super S...
cerita maya persada
09 Dec 2014
On Going
0.00


Alhamdulillah.......Nuffnang telah bermurah hati dengan memberikan iklan baru iaitu Rakuten. Banyak iklan yang masih on going lagi tapi agak slow frekuensinya......

Wednesday, December 10, 2014

#Wordless Wednesday - Barang Harian Tidak Kena GST


MP : Tak sabar nak tunggu GST....!

Tuesday, December 9, 2014

Bestnya Dapat Cek Nuffnang

cek dari nuffnang

Dari pagi semalam hingga petang tadi memang agak busy kat office. Ini bila Petronas Mesralink sedang upgrade sistem.  Bila buat order nak fax tak lepas-lepas, nak tengok sistem dah tentu tak boleh, call pulak memanjang jer engaged so send e-mail.

Saturday, December 6, 2014

Santai Sabtu


busy.....

Hari ini kerja halfday sampai pukul satu. Boss pulak baru balik dari Australia, dia bawa balik biskut Arnott's.

Friday, December 5, 2014

Tazkirah Jumaat


  MP: semoga menjadi panduan buat kita semua....

CPUV Disember Nuffnang - Marigold UH

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
Marigold UH
cerita maya persada
05 Dec 2014
On Going
0.00%
Marigold UH
cerita maya persada
05 Dec 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah........hari ini ada iklan baru dari Nuffnang iaitu iklan Marigold UH.  Aku memang suka susu Marigold dan yogurt sebab ia sedapppp.....

Thursday, December 4, 2014

Happy Anak Bagi Hadiah Birthday


Hari isnin lepas ada courier skynet hantar sms mengenai barang yang perlu di collect di skynet @ dihantar sekali lagi ke alamat aku.

Wednesday, December 3, 2014

Teka-Teki : Senjata

Cuba teka nama senjata yang disandang oleh anggota tentera kita?



#Wordless Wednesday - Masa Lapang



MP :  Lawak...layan stress....

Tuesday, December 2, 2014

Bermalam Di Seri Hatu Hotel & SPA Port Dickson


Sabtu lepas semasa aku mengikuti perjumpaan Kelab Honda Stream di Port Dickson, kita orang bermalam di  Seri Ratu Hotel & Spa yang terletak di Teluk Kemang.  Lokasi hotel ini berdekatan dengan Balai Bomba Teluk Kemang.  

Monday, December 1, 2014

CPUV Disember Nuffnang - Lactacyd

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
Lactacyd: Malay Millenniu...
cerita maya persada
01 Dec 2014
On Going
0.00%
0.00
Lactacyd: Malay Millenniu...
cerita maya persada
01 Dec 2014
On Going
0.00%
0.00


Alhamdulillah.....rezeki awal bulan Disember....rezeki nuffnang yang terbaru dari Lactaycd.
Terima kasih nuffnang dan pengiklan.  Kepercayaan yang diberikan oleh pihak Nuffnang perlu dijaga dan dibelai rapi walaupun BE yang diberi agak nipis tapi iklan yang datang tetap ada.....

Sunday, November 30, 2014

Selamat Pagi Ahad


MP : Semoga hari ini diberkati Allah dan segala urusan berjalan dengan lancar.......Aamiin....