Thursday, January 2, 2014

Hari Pertama Persekolahan


Alhamdulillah....hari pertama hantar anak sekolah masuk darjah satu berjalan dengan lancar.  My girl masuk darjah satu di Sek. Keb (P) Methodist Tengkera, Melaka.
Hanya perlu hantar anak ke dewan (open air) tapi sebelum itu letak beg di dalam kelas dan ada pengawas yang mengendalikan pelajar baru bila beratur tadi.  Guru Besar mengingatkan parents tak perlu menunggu anak-anak di dalam kelas @ di luar kelas.  Hanya perlu tunggu di kawasan kantin sekolah, ini supaya anak-anak boleh berdikari.  Selepas memastikan anak berada di dalam kelas, aku pun beredar keluar dari sekolah tadi.  

Tapi masa rehat jam 9.45 am ~ 10.15 am aku jengah sekejap di sekolah tadi.  Pagi-pagi aku dah bekalkan sarapan, tapi my girl cakap dia beli kuih kat kantin.  Sarapan yang aku bekalkan nanti balik baru nak makan.(hehehe...) macam-macam ler ko dik....


Hope besok semangat untuk sekolah tu ada......

MP : Cuti half day hari ini........