Tuesday, January 28, 2014

Limau Mandarin Di Tahun Kuda

limau mandarin

Semalam my hubby dapat sekotak limau mandarin, customer dia yang bagi.  Limau mandarin ini memang manis dan ia didatangkan nun jauh dari Pakistan.  Gred limau ini ialah gred A dan ia bersaiz XL.  Memang manis dan terasa oren.....


Aku rasa pada tahun ini kemeriahan limau tak terasa sangat.  Hari itu hanya dapat limau dari Maybank jer.  Bos aku tahun kuda ini macam tak semangat jer nak beli limau, tak seperti tahun-tahun yang lepas.  Nasib baik ler aku bukan hantu limau....

Kebiasaannya customer my hubby jer yang rajin bagi buah limau mandarin nie, maklum ler orang bisnes ma....tauke kedai runcit pun ada bagi berkotak-kotak limau.  Kalau dikumpul-kumpul boleh dibuat 'orange juice'...yummy.......

Dalam peti ais kat rumah aku dah penuh buah limau mandarin.  Kalau budak yang semput tak boleh makan limau nanti cepat datang semputnya.  Elakkan dari makan yea anak-anak....

MP :  Baru jer makan sebiji limau mandarin kat office nie....manisnya....