Thursday, March 27, 2014

Problem Kereta Kesayanganku


Kereta kesayangan aku buat hal lagi....kali ini lampu gear D (warna hijau) berkelip-kelip macam bintang di langit.  Kalau cantik tak per...tapi kalau ia berkelip-kelip bermakna ada big problem.

Bila bawa pergi bengkel....sah fan jalan satu jer....lagi satu stop.  Bahaya fan jalan satu nanti kereta panas dan over temperature.  Pagi ini terpaksa tinggalkan kereta kat bengkel yang familiar tu....


Kalau repair tukar fan dalam ratusan jugak.  Itu pun kalau solve problem nie. Pipe kat enjin tu pun nak kena tukar jugak.....Power stering pun dah berbunyi lain macam....aduhai...budget.....

Hope petang nanti kereta nie sempat disiapkan. Berapa ler yang kena agaknya....Ini kereta cari makan, kalau pergi kerja aku mesti bawa kereta ini....sayang tau dengan my stream nie... Sang kancil kat rumah nak kena renew road tax lagi....

MP :  Kalau Aku Kaya........