Friday, March 7, 2014

Tukar Layout Rumah


sumber - sekadar hiasan

Salam Jumaat.....
Memang penat hari ini....pagi-pagi aku dah mengadap plan rumah untuk ubah bathroom dan bedroom.


Ruang bathroom ketiga akan ada perubahan, bagi besar sikit berbentuk square.  Yang lama agak panjang dan sempit.  So aku yang dah macam acrhitect nie kena buka semula plan dan ubah.

Begitu juga ruang bilik di tingkat atas dan bawah.  Rumah sekarang banyak pattern 'tempered glass' yang labuh dan luas.  Ada orang suka pattern ini tapi ada juga kebanyakannya tak berapa suka.  Sebabnya kalau tempered glass kita terpaksa guna gril dan curtain yang banyak, so kosnya nanti tinggi.  Lain orang lain tastenya....

Pagi tadi jugak ada discuss dengan supplier aircond, setiap aircond mesti ada inverter. Inverter ini bagus kalau dipasang sebab ia akan menjimatkan elektrik.  Jenama yang dipilih ialah 'york'.

Klik entry sini. Story sebelumnya.....

MP :  next time aku story lagi, tunggu designer punya lighting layout.....nak balik makan jap......