Friday, July 11, 2014

Accident Di Petang Ramadhan



Petang semalam semasa aku dan my hubby di bazar ramadhan, my hubby dapat call dari kawannya.  Kereta yang baru jer my hubby cat telah accident.  Kawannya baru balik kerja di Agro Bank telah accident di Lebuh AMJ berhampiran jejantas Semabok di Melaka.

Keadaan kereta memang teruk sangat, kira macam total loss.  Sepatutnya dikira total loss supaya senang nak claim insurans.  Tahu tak aku tengok tiada kesan brek, bila ditanya driver nie mengantuk dan terlelap masa drive.  Bahaya......nasib baik dia tidak bawa anak dan kereta ini tak melompat ke rumah orang tapi terus masuk ke longkang besar.

Tapi tahu tak.......driver ini keluar dengan selamatnya tapi trauma jer muka dia aku tengok dan matanya memang mengantuk sangat........

Abang-abang lori sempat tembak powder pemadam api kat kereta ini sebab takut terbakar. Tu yang nampak ada warna putih kat longkang besar.....
Jom layan jer gambar yang sempat aku snap petang semalam.....















MP :  Masih ada lagi ramadhan....berhati-hati tatkala memandu...ingatlah orang tersayang dan family yang menunggu di rumah......