Sunday, August 3, 2014

Kisah Hari Minggu

Dalam seminggu nie blog memang ke laut.  Entry pun tanpa citer-citer yang menarik. Line internet pun tersekat-sekat kalau kat kampung.  Kengkawan yang datang bertandang pun hanya singgah di angin lalu, mana yang sudi singgah dan tinggalkan jejak tu terima kasih yea......Ini semua kerana persiapan dan sambutan Hari Raya Aidilfitri dari penghujung puasa hinggalah ke hari ini.  Banyak story yang terbuku dan dah di mind setkan tapi hari ini baru dapat pegang keyboard warrior. Aku akan story slow-slow....

Siang tadi aku ke majlis kenduri kahwin di Teluk Rimba Muar. Usai majlis tu aku singgah makan cendol di Kampung Pengkalan Minyak Serkam.  Last sekali aku singgah tengok pemandangan laut di Crystal Bay Alai.  Nampak Pulau Besar macam dekat jer....

Suasana di tepi laut...layan....

Pengantin

Pulau Besar.....pemandangan dari Crystal BayAlai


Sebelah Pulau Besar kelihatan Pulau Nangka yang penuh misteri.....



Cendol pulut durian nie sedap sangat dalam RM 2.00 gitu...murahkan...


MP :  Minggu yang sibuk bila naik bercuti.....