Sunday, November 30, 2014

Selamat Pagi Ahad


MP : Semoga hari ini diberkati Allah dan segala urusan berjalan dengan lancar.......Aamiin....

Saturday, November 29, 2014

Friday, November 28, 2014

28 November Hari Jadi Aku.....




Alhamdulillah.......hari jumaat yang mulia ini bertambah usiaku setahun lagi.  Terasa penuh kedewasaan dan keterujaan bila usia dah makin meningkat.

Tazkirah Jumaat - Aurat Wanita


MP : Sharing is caring.....

Tazkirah Jumaat - Ibu Dan Anak

MP: Sharing is caring...

Tuesday, November 25, 2014

Bila Menang Pertandingan Word Maze Year 3


Teruja rasanya bila tengok anak menang pertandingan Word Maze Year 3.  Aku memang suka dengan word maze ini begitu juga anak-anak.

Monday, November 24, 2014

Selamat Pagi .......


Selamat pagi semua.......hari isnin terakhir dalam bulan November ini begitu sentimental buatku.  Minggu ini aku akan menyambut hari ulang tahun yang ke........Dah 4 series pun.

Saturday, November 22, 2014

Sekitar Gambar Karnival Udara Antarabangsa Melaka 2014


Memang best dan teruja bila dapat memegang senjata M4 seperti dalam gambar di atas. Mula-mula anak aku nie malu jugak nak ambil gambar sebab ramai orang yang berada di kiosk VAT 69. Tetapi bila dah clear dan brother VAT 69 tu offer baru ler berani sikit nak ambil. Aku pun tumpang sekaki gak memegang M4 nie...tapi M4 ini yang terasa beratnya hanya ler dummy jer....(kalau nak pegang yang ori jom masuk tentera......)

Friday, November 21, 2014

Cuti sekolah Sudah Bermula


Cuti sekolah dah bermula, bagi negeri-negeri tertentu dah mula cuti hari ini.  Tapi cuti sekolah akhir tahun ini hanyalah 6 minggu sahaja. Jikalau nak dibandingkan dengan tahun-tahun lepas, tahun ini agak singkat.

Thursday, November 20, 2014

CPUV November Nuffnang - Clinique Sonic System

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CLINIQUE SONIC SYSTEM
cerita maya persada
19 Nov 2014
On Going
0.00%
CLINIQUE SONIC SYSTEM
cerita maya persada
19 Nov 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah....setakat bulan November ini ada sebelas iklan yang masih on going.  Tak sangka pulak ada dua iklan yang baru sahaja masuk semalam iaitu iklan Clinique Sonic System.

Wednesday, November 19, 2014

#Wordless Wednesday - Kek RAMD



MP : Sedapnya kek ni...

#Wordless Wednesday - Nombor Plate



MP :  Sharing is caring.......

Tuesday, November 18, 2014

CPUV November Nuffnang - Inti 2015 Cycle 1 Degree

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
INTI 2015 Cycle 1 Degree ...
cerita maya persada
17 Nov 2014
On Going
0.00%
INTI 2015 Cycle 1 Degree ...
cerita maya persada
17 Nov 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah....ada 2 iklan nuffnang melekat kat blog aku.  Iklan Inti 2015 Cycle 1 Degree ini merupakan iklan terkini yang baru nak bertapak kat sini. Dalam bulan November ini ada 8 iklan yang masih on going.  

Monday, November 17, 2014

Ambil Darah Di Klinik Kesihatan


Pagi tadi aku ke Klinik Kesihatan Tengkera, sepatutnya ke Pusat Kesihatan Peringgit tetapi ia agak jauh sedikit. Walaupun slip tersebut dari doktor berlainan klinik tetapi ia boleh digunakan di klinik yang lain, mengikut kesesuaian dan pastinya di klinik kerajaan. Untuk mengambil ujian darah kita perlu berpuasa dari jam 12 tengah malam dan ujian dilakukan pada waktu pagi.

Sunday, November 16, 2014

Pantun Kasih Sayang JPJ


Pergi ke kedai membeli peniti,

Jangan lupa belikan cadar,
Nombor plat di ukur teliti,
Supaya kemalangan dapat di hindar.

Saturday, November 15, 2014

Kita Sarapan Dulu - Stress


Semalaman hujan turun dari pagi, stop tengahari sekejap then petang sehingga lewat malam hujan masih lagi turun.  Nak tidur pun tak perlu on  kipas.  Suhu dingin......

Friday, November 14, 2014

Tazkirah Jumaat - Selawat Ke Atas Nabi Muhammad s.a.w


MP: Semoga dikongsi bersama....

Tazkirah Jumaat - Tujuh Perkataan Mulia Yang Perlu Diucapkan Setiap Hari


MP : Sharing is caring...

Saturday, November 8, 2014

Karnival Udara Antarabangsa Melaka 2014

Photo

Pada 7, 8 & 9 November 2014 akan berlangsung acara Karnival Udara Antarabangsa Melaka bertempat di Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka.

Friday, November 7, 2014

Tazkirah Jumaat - Doa Kemudahan Semua Urusan


MP: sharing is caring...

Thursday, November 6, 2014

Ikrar Kesatria


MP : Menjadi pegangan semua anggota tentera.....


Tuesday, November 4, 2014

Selamat Malam


MP: Selamat malam.....minggu ini agak busy.....jadikan malam ini sebagai matlamat untuk hari esok...

Monday, November 3, 2014

Selamat Pagi Semua


MP: Selamat Pagi Semua....good luck untuk pelajar SPM & STPM...

Saturday, November 1, 2014

#Lawak Pagi - Tiket Bola


Oleh kerana tiket bola final malam ini antara JDT dan Pahang dah habis maka bagi tidak menghampakan peminat bola sepak, boleh ler dapatkan tiket macam gambar kat atas nie. Lawak....


Game malam ini ditaja oleh OPPO yang merupakan penaja baru kali ini.  
Memang kreatif dorang ini....Demam bola sepak di mana-mana

MP: Uolls rasa siapa juara malam ini....?