Wednesday, July 30, 2014

Wordless Wednesday # 104



MP: ziarah menziarahi di hari raya di zaman sekarang....

Gambar Main Meriam Di Hari Raya


Sekitar gambar meriam yang berdentang dentum di Hari Raya Aidilfitri....

Monday, July 28, 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1435H


Selamat Hari Raya Aidilfitri 1435H buat semua yang mengenali diri ini.  Semoga ukhuwah kita kekal berpanjangan.

Sunday, July 27, 2014

Penggunaan Signal Boleh Menyelamatkan Nyawa Pengguna Jalan Raya Yang Lain

sumber
Kebanyakan kita yang memandu, malas atau tak faham penggunaan signal.  Selalunya time nak masuk simpang atau berhenti baru ler nak menolak tuas signal tu.  

Saturday, July 26, 2014

Tugas Anggota Tentera Semasa Hari Raya


Tahu tak uolls apa tugas anggota tentera semasa di Hari Raya......?  Kat sini aku share apa tugas-tugas mereka.  Jom baca sini....

Senarai Semak Sebelum Memulakan Perjalanan


Aku nak share info ini sebelum pulang ke kampung, pastikan kenderaan uolls diperiksa sebelum memulakan perjalanan......

Berhati-hati Di Jalan Raya

Photo: Assalamualaikum dan Selamat Pagi!

QUOTE OF THE DAY: Do Not Misuse The Emergency Lane. Not you alone are excited to balik kampung and meet the loved ones.

MP :  berhati-hati di jalan raya semasa pulang ke kampung, sila gunakan lane yang betul semasa di atas jalan raya,

Friday, July 25, 2014

Tazkirah Jumaat

Photo: #PrayforPalestin
kredit:sumber


MP : Boikot produk Israel...

Tazkirah Jumaat

Photo
kredit: sumber


MP :  Sharing is caring.....

Thursday, July 24, 2014

Aktiviti Pandu Arah

Kompas
Di dalam tentera aktiviti pandu arah menggunakan kompas merupakan aktiviti yang sangat penting sekiranya masuk ke dalam hutan.  Penggunaan kompas dengan betul perlu dipelajari oleh anggota tentera.

CPUV KELIMA - NUFFNANG CAMPAIGN JULAI

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
Tesco Delivery Lab
cerita maya persada
07 Jul 2014
On Going
1.71%
+0.47
1.87
Waku Doki Campaign
cerita maya persada
14 Jul 2014
On Going
2.25%
+0.18
0.71
uMobile Prepaid Free Meal
cerita maya persada
14 Jul 2014
On Going
1.72%
+0.23
0.93
Fashion Pitch/Writers Unl...
cerita maya persada
15 Jul 2014
On Going
4.76%
+0.08
0.31
Rakuten
cerita maya persada
23 Jul 2014
On Going
0.00%
0.09


Alhamdulillah....semalam ada masuk satu iklan dari Nuffnang iaitu Rakuten.  Ini merupakan iklan kelima untuk bulan Julai 2014 ini.  Rezeki di bulan Ramadhan tetap ada.

HandBag Sembonia Lagi


Tahun ini aku beli lagi handbag Sembonia.  Kenapa Sembonia menjadi pilihan?  Aku suka design dan warnanya yang natural berbanding dengan brand lain.  Tentang harganya memang mahal sikit tetapi kalau full leather lagi mahal.

Wednesday, July 23, 2014

Waku Doki Kempen



Ada kempen Waku Doki.  Apa yang menariknya Waku Doki ini ?  

Wordless Wednesday #103


MP: AKU BUDAK MELAKA....

Tuesday, July 22, 2014

Tip Untuk Membakar Lemak


Walaupun di bulan puasa lemak-lemak di badan kita tetap ada juga.  Apa taknya time berbuka puasa penuh juadah makanan yang ada dan kebanyakan antara kita makan ikut nafsu di bulan puasa.  Masa di bulan Ramadhan banyak menu yang jarang kita jumpa akan terjual di bazar ramadhan. Akibatnya kita terlebih makan di bulan Ramadhan.

Monday, July 21, 2014

Minggu Yang Sibuk


Hari yang sibuk....
Minggu yang sibuk....

Sunday, July 20, 2014

22 RAMD

BATALION KE-22


SEJARAH AWAL PENUBUHAN
Batalion Kedua Puluh Dua Rejimen Askar Melayu Diraja ditubuhkan ekoran dari penghijrahan secara besar-besaran pendatang dari Vietnam akibat dari peperangan. Kemasukan pendatang Vietnam ini dikhuatiri berlaku penyusupan oleh pengganas komunis yang menyelinap masuk bersama-sama pendatang.

Saturday, July 19, 2014

Segmen Jom Jadi Bloglist Wanie

klik sini



Jom join segmen dari Wanie.  Wanie mencari 10 orang untuk bloglist beliau.  Mari support Wanie seorang new blogger.  Klik banner untuk join yea.....


MP : Layan segmen..... 

GIVEAWAY SIREH LOVELY CARES 2014

Klik Banner
Jom join segmen simple yang menarik nie....Klik Banner di atas....

MP : Layan segmen.......

Doa Qunut Nazilah


MP :  Sharing is caring......

Friday, July 18, 2014

# Pray For MH17

Photo: PrayforMH17

MP :  Al fatihah buat penumpang dan krew pesawat MH17 yang terkorban....

Kad Raya Dari Blogger Shida



Kad raya yang pertama datang dari blogger Shida.  Look blue kad hari raya dan penanda buku.....cantik....

Thursday, July 17, 2014

Hamper Hari Raya


Hamper hari raya ini aku beli minggu lepas.  Dua hamper aku beli di Aeon Jaya Jusco dan satu lagi di Giant. Boss aku pada mulanya dia nak dua hamper jer.  Tup-tup bila aku dah beli dia minta belikan lagi satu untuk best friend.  

Wednesday, July 16, 2014

Kata-Kata Seorang Tentera

Sumber: facebook

MP: Fahami maksud yang tersirat....

Wordless Wednesday # 102



kredit : picture 

MP :  marin....

Tuesday, July 15, 2014

CPUV KETIGA : NUFFNANG CAMPAIGN JULAI

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
Tesco Delivery Lab
cerita maya persada
07 Jul 2014
On Going
1.05%
+0.38
1.52
Waku Doki Campaign
cerita maya persada
14 Jul 2014
On Going
0.00%
0.09
uMobile Prepaid Free Meal
cerita maya persada
14 Jul 2014
On Going
0.00%
0.09
Fashion Pitch/Writers Unl...
cerita maya persada
15 Jul 2014
On Going
0.00%
0.00


Alhamdulillah....baru jer semalam masuk dua iklan CPUV dari Nuffnang tup-tup hari ini tersangkut satu lagi iklan.  Rezeki ramadhan ......

Prosedur Yang Perlu Kita Ketahui

BOLEH TEMBAK PENCEROBOH
kredit : picture

Rentetan dari kejadian di Pulau Mabul, Semporna, Sabah yang menyebabkan seorang anggota Polis Marin kita meninggal dunia dan seorang lagi ditawan, ramai di antara kita tidak tahu prosedur kenapa pasukan keselamatan tidak boleh menembak kepada penceroboh di perairan negara.

Monday, July 14, 2014

CPUV - NUFFNANG CAMPAIGN JULAI

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
Tesco Delivery Lab
cerita maya persada
07 Jul 2014
On Going
1.16%
+0.35
1.38
Waku Doki Campaign
cerita maya persada
14 Jul 2014
On Going
0.00%
0.00
uMobile Prepaid Free Meal
cerita maya persada
14 Jul 2014
On Going
0.00%
0.00

Alhamdulillah....hari ini ada 2 kempen CPUV dari Nuffnang yang masuk kat blog aku. Pertama uMobile Prepaid Free Meal dan yang kedua Waku Doki Campaign.  Ia merupakan kempen ketiga yang masuk untuk bulan Julai ini.

Akhirnya Berjaya Menjalani Kursus Tempur Tanpa Senjata

Akhirnya berjaya menjalani kursus tempur tanpa senjata

Alhamdulillah.....akhirnya selepas 2 bulan mengikuti kursus tempur tanpa senjata dan menjalani kursus TAEKWANDO dapat jugak blue belt ini.  Pelbagai teknik dipelajari semasa kursus tempur tanpa senjata. Kursus yang dijalani dari siang hingga ler ke malam memang betul-betul mencabar minda, rohani dan fizikal.