Tuesday, September 30, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Nuffnang - CPUV September

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
SENHENG Online Store One-...
cerita maya persada
26 Sep 2014
On Going
0.00%
0.14
Sime Darby LPGA 2014
cerita maya persada
29 Sep 2014
On Going
0.00%
0.02
RMK Autumn/Winter 2014 Co...
cerita maya persada
12 Sep 2014
Credited
0.88%
+0.19
0.75
Sanofi Lactacyd Phase 2 -...
cerita maya persada
10 Sep 2014
Credited
0.00%
0.35


شكرا جزيلا لك....Alhamdulillah dah penghujung bulan September ini ada tersangkut satu iklan CPUV Nuffnang.

Saturday, September 27, 2014

PROFESIONALISME KETENTERAAN


MP: Hayatinya...

Nuffnang - CPUV SenHeng Online Store

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
Jacob's- Simple Pleasures
cerita maya persada
29 Aug 2014
On Going
0.77%
+0.52
2.09
Sanofi Lactacyd Phase 2 -...
cerita maya persada
10 Sep 2014
On Going
0.00%
0.35
SENHENG Online Store One-...
cerita maya persada
26 Sep 2014
On Going
0.00%
0.03
RMK Autumn/Winter 2014 Co...
cerita maya persada
12 Sep 2014
Credited
0.88%
+0.19
0.75
























Alhamdulillah....setakat bulan September nie ada 3 iklan CPUV Nuffnang yang tersangkut kat blog aku.

Friday, September 26, 2014

Perkara Sunnah Di Bulan Zulhijjah

🔮 INGATAN KASIH 🔮

🔈 Hari ini.... Jumaat 26/9/2014
bermulanya  ZULHIJJAH

Jangan lupa amalkan
sunah-sunah Baginda SAW.

Thursday, September 25, 2014

Bayar Saman MPHTJ Di UTC Melaka

UTC - Tingkat 5

Ini cerita 2 hari lepas aku kena saman parking. Kalau nak ikutkan memang tak kena saman sebab aku beli kupon parking untuk sebulan. Tetapi disebabkan kupon tu tertutup dengan penghadang cahaya kereta kat dashboard maka tidak ler kelihatan kupon tersebut.

Wednesday, September 24, 2014

# Wordless Wednesday - Soalan Bocor


MP: Bila soalan bocor - Dulu lain sekarang lain...

Monday, September 22, 2014

Selamat Kembali Ke Sekolah

Gunting rambut sebelum kembali ke sekolah

Cuti sekolah selama seminggu terasa sekejap sangat....bukan anak-anak jer bersuara tapi mak pak budak pun sama bersuara jugak.

Sunday, September 21, 2014

Homework Bahasa English Yang Tak Siap

Bahasa English Tahun 3

Hari sabtu semalam aku memang sibuk kat office.  Dah tengah malam ini baru nak update entry.

Friday, September 19, 2014

Tazkirah Jumaat


MP :  Sharing is caring......

Thursday, September 18, 2014

Drama Demi Negara - Darah Merah Melakar Sejarah Ini


Demi Negara : Darah Merah Melakar Sejarah Ini
Drama Demi Negara - Darah Merah Melakar Sejarah sebanyak 13 episod akan menemui penonton pada setiap malam selasa pada jam 10.00 mlm di TV 1

Realitinya....


Tak tahu nak story apa lagi....tapi benarkah pendapatan kita sudah meningkat?  Biar gambar menceritakan segala-galanya.....

Wednesday, September 17, 2014

Cerita Cuti Hari Malaysia

memegang panji-panji batalion

Semalam 16 September merupakan Hari Malaysia.  Satu Malaysia cuti... ada sambutan Hari Malaysia di Kompleks Sukan Likas Kota Kinabalu Sabah.  Tu yang letak gambar anak...katanya berdiri bulu tengkuk time pegang panji-panji batalion.  Tahu tak uolls panji-panji tu apa?  

Siaran Akhbar : Kes Anggota Cedera Ketika Menjalani Fasa Latihan Menembak

Photo: Siaran Akhbar : Kes Anggota Cedera Ketika Menjalani Fasa Latihan Menembak
sumber


Artikel dari surat khabar Harian Metro klik sini menyiarkan senjata makan tuan.  Anggota tentera yang terlibat tercedera semasa menjalani fasa latihan menembak bagi tujuan meningkatkan latihan kepakaran menembak.

Monday, September 15, 2014

Sunday, September 14, 2014

Santai Ahad - Jom Masuk Tentera

kredit : picture

MP : JOM MASUK TENTERA....JANGAN PANDAI GEBANG JER....
SALAM AHAD.....

Saturday, September 13, 2014

NUFFNANG - CPUV RMK Autumn/Winter 2014

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
Jacob's- Simple Pleasures
cerita maya persada
29 Aug 2014
On Going
0.63%
+0.32
1.26
Sanofi Lactacyd Phase 2 -...
cerita maya persada
10 Sep 2014
On Going
0.00%
0.12
RMK Autumn/Winter 2014 Co...
cerita maya persada
12 Sep 2014
On Going
0.00%
0.14


Alhamdulillah...untuk bulan September ini ada masuk iklan kedua Nuffnang.  Iaitu iklan dari RMK Autumn/Winter 2014.  Rata-rata blogger ramai yang dapat iklan ini.

Friday, September 12, 2014

Siaran Akhbar - EKSESAIS KERIS STRIKER


sumber
MP : rentetan dari cerita-cerita yang tersebar di media sosial mengenai kedatangan tentera Amerika.....sharing is caring......

Tazkirah Jumaat




MP : inilah perangai budak-budak sekarang, asal gaduh cepat jer tukar status....

Thursday, September 11, 2014

Nuffnang - CPUV Campaign Bulan September

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
AMOUNT
Jacob's- Simple Pleasures
cerita maya persada
29 Aug 2014
On Going
0.78%
+0.26
1.03
Sanofi Lactacyd Phase 2 -...
cerita maya persada
10 Sep 2014
On Going
0.00%
0.03


Alhamdulillah.....Bulan September ini ada iklan Nuffnang yang bertandang di blog aku.  Iaitu iklan dari Sanofi Lactacyd Phase 2.