Sunday, November 30, 2014

Selamat Pagi Ahad


MP : Semoga hari ini diberkati Allah dan segala urusan berjalan dengan lancar.......Aamiin....

Saturday, November 29, 2014

Friday, November 28, 2014

28 November Hari Jadi Aku.....




Alhamdulillah.......hari jumaat yang mulia ini bertambah usiaku setahun lagi.  Terasa penuh kedewasaan dan keterujaan bila usia dah makin meningkat.

Tazkirah Jumaat - Aurat Wanita


MP : Sharing is caring.....

Tazkirah Jumaat - Ibu Dan Anak

MP: Sharing is caring...

Wednesday, November 26, 2014

#Wordless Wednesday - The Unsung Hero


MP: Sebuah novel perjuangan, berkaca-kaca membacanya....

#Wordless Wednesday - Tun Mahathir


MP : Jangan suka bertangguh dan mulakan  dari sekarang.....

Tuesday, November 25, 2014

Bila Menang Pertandingan Word Maze Year 3


Teruja rasanya bila tengok anak menang pertandingan Word Maze Year 3.  Aku memang suka dengan word maze ini begitu juga anak-anak.

Monday, November 24, 2014

CPUV November Nuffnang - Mengganas


CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
Altel Digital Campaign
cerita maya persada
24 Nov 2014
On Going
0.00%
Altel Digital Campaign
cerita maya persada
24 Nov 2014
On Going
0.00%
Mah Sing - Avenue Street ...
cerita maya persada
24 Nov 2014
On Going
0.00%
Mah Sing - Avenue Street ...
cerita maya persada
24 Nov 2014
On Going
0.00%
Mi Sedaap Cup Noodles Dig...
cerita maya persada
24 Nov 2014
On Going
0.00%
Mi Sedaap Cup Noodles Dig...
cerita maya persada
24 Nov 2014
On Going
0.00%

Alhamdulillah.......aku tahu ler minggu nie my birthday tapi nuffnang dengan rasa baik hati dan over telah memberikan iklan mengganas gila.  Bukan dua @ tiga tapi enam iklan sekaligus.

Selamat Pagi .......


Selamat pagi semua.......hari isnin terakhir dalam bulan November ini begitu sentimental buatku.  Minggu ini aku akan menyambut hari ulang tahun yang ke........Dah 4 series pun.

Sunday, November 23, 2014

Bila Subsidi Petrol Dihentikan



Hari minggu ini kalau kita selak apa-apa newspaper pun mesti berita terhangat di pasaran mengenai harga minyak.  Subsidi minyak akan dihapuskan.  Malas nak story panjang-panjang ....Nak lebih detail kena ler baca newspaper hari ini @ baca yang online pun boleh....

Saturday, November 22, 2014

Sekitar Gambar Karnival Udara Antarabangsa Melaka 2014


Memang best dan teruja bila dapat memegang senjata M4 seperti dalam gambar di atas. Mula-mula anak aku nie malu jugak nak ambil gambar sebab ramai orang yang berada di kiosk VAT 69. Tetapi bila dah clear dan brother VAT 69 tu offer baru ler berani sikit nak ambil. Aku pun tumpang sekaki gak memegang M4 nie...tapi M4 ini yang terasa beratnya hanya ler dummy jer....(kalau nak pegang yang ori jom masuk tentera......)

Friday, November 21, 2014

Cuti sekolah Sudah Bermula


Cuti sekolah dah bermula, bagi negeri-negeri tertentu dah mula cuti hari ini.  Tapi cuti sekolah akhir tahun ini hanyalah 6 minggu sahaja. Jikalau nak dibandingkan dengan tahun-tahun lepas, tahun ini agak singkat.

Thursday, November 20, 2014

CPUV November Nuffnang - Clinique Sonic System

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CLINIQUE SONIC SYSTEM
cerita maya persada
19 Nov 2014
On Going
0.00%
CLINIQUE SONIC SYSTEM
cerita maya persada
19 Nov 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah....setakat bulan November ini ada sebelas iklan yang masih on going.  Tak sangka pulak ada dua iklan yang baru sahaja masuk semalam iaitu iklan Clinique Sonic System.

Wednesday, November 19, 2014

#Wordless Wednesday - Kek RAMD



MP : Sedapnya kek ni...

#Wordless Wednesday - Nombor Plate



MP :  Sharing is caring.......

Tuesday, November 18, 2014

CPUV November Nuffnang - Inti 2015 Cycle 1 Degree

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
INTI 2015 Cycle 1 Degree ...
cerita maya persada
17 Nov 2014
On Going
0.00%
INTI 2015 Cycle 1 Degree ...
cerita maya persada
17 Nov 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah....ada 2 iklan nuffnang melekat kat blog aku.  Iklan Inti 2015 Cycle 1 Degree ini merupakan iklan terkini yang baru nak bertapak kat sini. Dalam bulan November ini ada 8 iklan yang masih on going.  

Monday, November 17, 2014

Ambil Darah Di Klinik Kesihatan


Pagi tadi aku ke Klinik Kesihatan Tengkera, sepatutnya ke Pusat Kesihatan Peringgit tetapi ia agak jauh sedikit. Walaupun slip tersebut dari doktor berlainan klinik tetapi ia boleh digunakan di klinik yang lain, mengikut kesesuaian dan pastinya di klinik kerajaan. Untuk mengambil ujian darah kita perlu berpuasa dari jam 12 tengah malam dan ujian dilakukan pada waktu pagi.

Sunday, November 16, 2014

Pantun Kasih Sayang JPJ


Pergi ke kedai membeli peniti,

Jangan lupa belikan cadar,
Nombor plat di ukur teliti,
Supaya kemalangan dapat di hindar.

Saturday, November 15, 2014

Kita Sarapan Dulu - Stress


Semalaman hujan turun dari pagi, stop tengahari sekejap then petang sehingga lewat malam hujan masih lagi turun.  Nak tidur pun tak perlu on  kipas.  Suhu dingin......

Friday, November 14, 2014

Tazkirah Jumaat - Selawat Ke Atas Nabi Muhammad s.a.w


MP: Semoga dikongsi bersama....

Tazkirah Jumaat - Tujuh Perkataan Mulia Yang Perlu Diucapkan Setiap Hari


MP : Sharing is caring...

Thursday, November 13, 2014

Hadiah Dari Blogger Shida


Alhamdulillah....semalam dapat hadiah dari blogger Shida.  Aku diantara top komentar di blog beliau.  Shida telah bermurah hati memberikan penanda buku dan fridge magnet gambar frozen lagi.

JPJ - Renew Lesen Memandu Di UTC Melaka

JPJ - UTC Melaka

Walaupun cerita operasi tinted dan plate kereta oleh JPJ menjadi viral di media sosial, tetapi tanggungjawab sebagai rakyat Malaysia tetap wajib aku buat.  Semalam aku ke UTC di Bandar Melaka untuk renew lesen memandu yang akan tamat tempoh mengikut tarikh lahir aku pada hujung bulan ini.

Monday, November 10, 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com



Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Saturday, November 8, 2014

CPUV November Nuffnang - Sony Xperia Z3 Launch

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
Sony Xperia Z3 Launch
cerita maya persada
07 Nov 2014
On Going
0.00%

Sony Xperia Z3 Launch
cerita maya persada
07 Nov 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah.........untuk bulan November ini ada enam BE yang melekat dan lapan BE yang sedang rancak berjalan. Terbaru iklan Sony Xperia Z3 mula berkumandang kat blog aku.

Karnival Udara Antarabangsa Melaka 2014

Photo

Pada 7, 8 & 9 November 2014 akan berlangsung acara Karnival Udara Antarabangsa Melaka bertempat di Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka.

Friday, November 7, 2014

CPUV November Nuffnang - Dutch Lady Friso Baby's

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
Dutch Lady Friso Baby's R...
cerita maya persada
06 Nov 2014
On Going
0.00%
Dutch Lady Friso Baby's R...
cerita maya persada
06 Nov 2014
On Going
0.00%

Alhamdulillah......Nuffnang telah bermurah hati memberikan iklan CPUV Dutch Lady Friso Baby's pada bulan November ini.  Rezeki bulan November........

Tazkirah Jumaat - Doa Kemudahan Semua Urusan


MP: sharing is caring...

Thursday, November 6, 2014

Ikrar Kesatria


MP : Menjadi pegangan semua anggota tentera.....


Wednesday, November 5, 2014

#Wordless Wednesday - Tentera

sumber facebook


MP: Cincin tunang dari anggota tentera....



Tuesday, November 4, 2014

CPUV NOVEMBER NUFFNANG - Mah Sing - Avenue Street

CAMPAIGN
BLOG
START DATE
STATUS
CTR
CTR BONUS
Mah Sing - Avenue Street ...
cerita maya persada
03 Nov 2014
On Going
0.00%
Mah Sing - Avenue Street ...
cerita maya persada
03 Nov 2014
On Going
0.00%


Alhamdulillah....bulan November ini sangkut lagi iklan dari Nuffnang.  Ingatkan dah takder iklan yang tersangkut.

Selamat Malam


MP: Selamat malam.....minggu ini agak busy.....jadikan malam ini sebagai matlamat untuk hari esok...

Monday, November 3, 2014

Selamat Pagi Semua


MP: Selamat Pagi Semua....good luck untuk pelajar SPM & STPM...

Saturday, November 1, 2014

Majlis Rumah Terbuka Malaysia Deepavali Peringkat Kebangsaan 2014


Kad jemputan

Malam ini berlangsungnya Majlis RumahTerbuka Malaysia Deepavali Peringkat Kebangsaan 2014 di Bandar Hilir, Melaka.

#Lawak Pagi - Tiket Bola


Oleh kerana tiket bola final malam ini antara JDT dan Pahang dah habis maka bagi tidak menghampakan peminat bola sepak, boleh ler dapatkan tiket macam gambar kat atas nie. Lawak....


Game malam ini ditaja oleh OPPO yang merupakan penaja baru kali ini.  
Memang kreatif dorang ini....Demam bola sepak di mana-mana

MP: Uolls rasa siapa juara malam ini....?