Posts

Showing posts from 2011

SAYA SAYANG IBU.........

KALAU SAYANG IBU, BACA LA..TAK LAMA PUN, 5 MINIT JE.. Orang kata aku lahir dari perut mak... (Bukan org kata...memang betul) Bila dahaga, yang susukan aku.... Mak... Bila lapar, yang suapkan aku.... Mak.. Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. Mak Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... Mak Bila bangun tidur, aku cari.... Mak... Bila nangis, orang pertama yang datang .... Mak... Bila nak bermanja, aku dekati....... Mak.. Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.. Mak.. Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.. Mak.. Bila nakal, yang memarahi aku.... Mak.. Bila merajuk, yang memujukku cuma... Mak.. Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... Mak.. Bila takut, yang tenangkan aku.... Mak... Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... Mak.. Aku selalu teringatkan ..... Mak.. Bila sedih, aku mesti talipon... Mak.. Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu... Mak.. Bila bengang.. aku suka luah pada.. Mak.. Bila takut, aku selalu panggil... "Mmaaakkkk! " Bila

LHDN Buat Bayaran Bantuan Kewangan 500 Ringgit Kepada Isi Rumah Berpendapatan Bulanan 3 Ribu Ringgit dan Ke bawah ...

LHDN Buat Bayaran Bantuan Kewangan 500 Ringgit Kepada Isi Rumah Berpendapatan Bulanan 3 Ribu Ringgit dan Ke bawah Sumber Rujukan: LHDN Buat Bayaran Bantuan Kewangan 500 Ringgit Kepada Isi Rumah Berpendapatan Bulanan 3 Ribu Ringgit dan Ke bawah..... Borang Bantuan Kewangan Isi Rumah RM500 Bajet 2012 Dan Cara Memohon Bagaimana nak dapatkan Borang Bantuan Kewangan Isi Rumah RM500 Bajet 2012 ? Cara²nya mudah sahaja. Hanya perlu download atau dapatkan dari sumber² yang dinyatakan di bawah. Tapi sebelum tu. Sila pastikan hanya yang berpendapatan isi rumah RM3000 dan ke bawah sahaja layak untuk memohon dan menerima bantuan rakyat RM500 ini. Sumber Rujukan: Borang Bantuan Kewangan Isi Rumah RM500 Bajet 2012 Dan Cara Memohon Maksud 'isi rumah yang mempunyai berpendapatan bulanan kurang daripada RM3000' ialah jumlah keseluruhan hasil pendapatan bulanan ke semua ahli² di dalam rumah tersebut adalah tidak melebihi RM 3000. Jadi sekiranya, kurang dari RM3000. Keluarga tersebut layak unt

PINGAT EMAS SUKAN SEA UNTUK BOLASEPAK

Peteh Malaysia Peteh - Ganu Gomo Malaysia Gomo - Klate Enjut Malaysia Enjut - Johor Hobin Malaysia Hobin - N9 Kejor Malaysia Kejor - Perak Haria Malaysia Hari - Penang Pulun Malaysia Pulun - Kedah Encang Malaysia Encang - Sarawak Malaysia Tatap - Sabah Ligan Malaysia Ligan - Perlis Gegau Malaysia Gegau - Melaka Viva Malaysia - Selangor City Boys Malaysia - Kuala Lumpur Ghempuh Malaysia Ghempuh - Pahang FAKTA: 1. Pasukan malaysia satu-satunya pasukan yang tidak pernah kalah dalam setiap perlawanan pada Sukan SEA kali ini. 2.Pasukan malaysia merupakan pasukan 1 Malaysia, dgn adanya orang Melayu,Cina dan India. 3. Pasukan malaysia merupakan satu-satunya pasukan yang dpt naik 'barakkuda' untuk pergi dan balik dari stadium. 4. Pasukan malaysia ialah satu-satunya pasukan yang dpt kalahkan Indonesia pd SEA Games kali ini. Apa lagi yang satu-satunya pasukan Malaysia ada???......

Tarikh keramat 11.01.11

KATA orang tarikh cantik senang hendak diingat. Benarkah itu saja yang dimaksudkan atau ada simbolik di sebalik pemilihan tarikh tersebut? Tarikh lahir misalnya adalah sesuatu yang sudah ditentukan dari azali. Namun, bagi yang melahirkan anak secara pembedahan kadang kala berpeluang merancang dan memilih tarikh untuk melahirkan bayi mereka. Untuk peristiwa bersejarah pula terutamanya hari pernikahan memang menjadi lumrah bagi sesetengah pasangan memilih satu tarikh yang menarik, bermakna serta mudah diingati semua. Trend memilih tarikh yang cantik memang semakin popular apatah lagi apabila nombor yang dipilih berganda seperti 11.11.11 yang jatuh pada hari ini. Selain mudah diingati, nombor tersebut juga tampak eksklusif pada pemiliknya dan seakan memberitahu kepada umum bahawa mereka adalah golongan yang sentiasa berada di hadapan atau nombor 1. Pada kaum Cina pula, pemilihan nombor amat penting kerana mereka mempercayai ia berkait rapat dengan untung nasib seseorang. Semua ini

Hari Raya Aidiladha

Apa khabar? Baik? Hebat? Sangat hebat? hehe, suka hati lah... tak nak campur ! ^_^ Ok, dalam email ringkas ini, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan, selamat Hari Raya Aidiladha. Tahun ini ada buat korban ke? Kalau ada, Alhamdulillah. Kalau, takde, boleh pasang niat. Niat pergi haji satu. NIat buat korban satu. Owh ye, disebabkan hari ini ramai nak balik kampung, saya ingin berkongsi beberapa tip beraya orang-orang kaya. #### Sebelum bertolak #### Orang-orang kaya, sebelum bertolak, akan baca doa naik kenderaan. Disamping, menjadi pelindung kepada diri dan keluarga, insya Allah, boleh melindungi kenderaan. Kalau rosak, keluar duit woo.... Doa naik kenderaan, boleh search dekat google :). Satu lagi, ialah, doa tinggalkan rumah. Mudah sahaja doa dia. "Dengan nama Allah, aku bertawakkal kepadaMu". Insya Allah, terpelihara rumah kita daripada kecurian dan bencana. Maklumlah, sekarang ni, ada pagar mahal dan sekuriti mantap pun, belum tentu dapat terhinda
Image
Music Playlist at MixPod.com
Image
Create a playlist at MixPod.com

MIMI HOMESTAY

Image
Mimi homestay mimi homestay Today 17:41. List-ID: 9351623 . Manage Price : - Type: Guest House and Homestay PROMOSI MIMI HOMESTAY TERLETAK DI TENGAH-TENGAH BANDARAYA MELAKA, LOKASI BERSEJARAH, TEMPAT PELANCONGAN & PUSAT MEMBELI-BELAH. APARTMENT ARAS 3 DI LORONG PANDAN, MELAKA. KEMUDAHAN DISEDIAKAN :- # 3 BILIK TIDUR DENGAN SET KATIL QUEEN & ALMARI PAKAIAN # 2 BILIK AIR / SHOWER # KABINET DAPUR, DAPUR GAS, PETI SEJUK, PERIUK NASI, KETTLE, DINING & TEA SETS. # SETERIKA & IRONING BOARDS # MEJA MAKAN & TV # LAIN-LAIN (SEJADAH, TUALA, SELIMUT & (ETC) # AIR-COND (MASTER BEDROOM) KEMUDAHAN : KEDAI MAKAN, KEDAI H/PHONE, PAM MINYAK BHP, 7 ELEVEN DLL. REBUTLAH PELUANG KEEMASAN INI BAGI KEMUDAHAN SEMUA DAN TEMPAH SEGERA...... CHECK IN : 2.00 PETANG CHECK OUT : 12.00 TENGAHARI RM 80.00 HARI BIASA RM 120.00 SABTU & AHAD UNTUK MUSLIM SAHAJA. SILA HUBUNGI : 012-3916571 / 017-2235762

kisah bulan Mac

dah lama aku tak update blog nie..... ada problem ler sikit, dgn blog yang ada trouble, problem kat office..... Tapi minggu nie aku baru balik dari JB anak buah aku kawin...Kat sana stay kat homestay di BBU, satu mlm sewa mahal RM 250.00, kalau kat melaka tak sampai harga mcm tuh kecuali rumah tue agak besar atau ada halaman dan kolam renang.... Dah ler susah nak parking sebab jlnnya sempit, rumah tue takder air-cond laks, tv tak clear, air kecil dn mcm2 lagi..... apa boleh buat , but next time kalau nak selesa cari homestay yang lebih sesuai sikit dan ada kemudahan yg tak menyusahkan. Cerita minggu nie pasal tsunami di Japan, sungguh dahsyat sekali, ini semua dugaan yang amat hebat dari yang maha pencipta untuk penduduk dunia. Kita kena muhasabah diri dengan apa yang berlaku........
Salam semua. Kata seorang kawan kepada saya: "Hang nak anak hang putih melepak tak?" "Nak .. ada petua ke?" tanya saya. "Suh bini hang time ngandung minum air soya!" gitulah petua yang diberikan kepada saya. Dan saya ... kerana ilmu yang saya dapat itu, saya juga war-warkan perkara yang sama kepada bapak2 yang bininya mengandung. Tetapi rupanya ... saya SALAH! Soya sebenarnya merbahaya kepada kesihatan! Dan ia tidak baik untuk kesihatan wanita. Dan yang menggerunkan saya ialah .. ia juga dikenal-pasti antara penyebab kanser.... benarkah dakwaan ini? Saya antara peminat soya, malah seluruh keluarga juga minat soya .... dan sebagai orang berketurunan jawa... soya dianggap penting .. apatah lagi ia bahan utama untuk kicap ... yang sememangnya jadi rebutan bila berada di meja makan! Saya bukan bercerita nak hancurkan bisnes pakcik Atan kat pasar malam yang jual air soya ... Ohh tidak sama sekali. Saya juga bukan nak suruh anda semua jangan beli kicap .. atau l
Sini saya nak nak kongsi sikit info yang saya petik daripada email yang saya terima dari rakan saya. Cuba renong-renongkan ... moga ia memberi manafaat kepada kita. "Setelah berada 3 tahun di Israel kerana menjalani housemanship dibeberapa hospital disana, ada beberapa perkara yang menarik dapat saya perhatikan untuk dijadikan tesis ini, iaitu "Mengapa Yahudi Bijak?". Memang tidak dapat dinafikan ramai cendikiawan berbangsa Yahudi, dari segala bidang, Engineering, musik, saintis dan yang paling hebat ialah bidang perniagaan, dimana ia memang paling tersohor. Hampir 70% perniagaan di dunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman diHollywood dan sebagainya. Ketika tahun kedua, akhir bulan December 1980 dan sedang saya menghitung hari untuk pulang ke California saya terfikir apakah sebab nya kaum Yahudi begitu pintar? Kenapa tuhan memberi kelebihan kepada mereka? Apakah ini suatu kebetulan? Atau olah manusia sendiri?
Hari ini, saya ingin berkongsi dengan anda, 1 artikel menarik yang ditulis oleh Ustaz Pahrol berkenaan dengan ‘Perihal Jodoh’. Berikut adalah artikelnya… BERCERITA TENTANG JODOH Jodoh seperti rezeki, ia telah ditentukan. Namun, kita tidak tahu apa yang telah ditentukan oleh Allah. Dengan berpegang pada hakikat itu kita diperintahkan-Nya agar berusaha. Carilah jodoh yang baik, carilah rezeki yang baik dengan jalan yang baik juga. Siapa jodoh kita? Berapa banyak rezeki kita? Dan bila? Itu bukan kerja kita. Itu ketentuan Allah. Milik kita hanya usaha. Jadi, berusahalah dengan baik, Allah pasti tidak akan mengecewakan kita. Wajib menerima takdir tidak menolak kewajiban untuk mentadbir. “Dulu saya tidak pernah melihat wajah bakal isteri saya,” kata seorang abang yang sangat saya hormati. “Pelik tu bang. Bagaimana jodoh abang diaturkan?” “Ikut pilihan guru agama yang mengajar saya,” jawabnya pendek. “Mengapa tidak mahu melihat wajahnya? Kan itu dibenarkan oleh syariat? B

Muhasabah Diri

Apa itu muhasabah diri? Satu perubahan jati diri untuk diri sendiri dari melakukan satu kesilapan yang membuatkan kita menyesal.... Fikir-fikirkanlah....
(Prof Dr Wan Abu Bakar bersama Dr Fatimah dan Ng Siew Chok ) Ng Siew Chok; Pensyarah Fakulti Kejuruteraan Biomedikal di Fakulti Kejuruteraan Universiti Melaya (UM), bersama dua orang lagi Professor di UM telah menjalankan kajian saintifik terhadap solat yang pertama di Malaysia. Menurut Siew Chok, otak dipengaruhi oleh keadaan fizikal dan emosi. Dalam bidang kejuruteraan perubatan, ketenangan fikiran (otak) dapat diukur menggunakan EEG (electroencephalography)-sejenis alat untuk mengukur gelombang otak. Gelombang otak jenis Alfa(813hz) merupakan keadaan tenang. Siew Chok mendapati, semasa I’tidal (berdiri selepas solat sebelum sujud dengan thoma’ninah); isyarat Alfa daripada gelombang otak orang yang bersolat meningkat dengan mendadak. Peningkatan mendadak isyarat Alfa membuktikan otak sangat tenang pada ketika itu. Beliau merumuskan semasa I’tidal dengan thoma’ninah adalah masa yang paling tenang dalam solat. Pada setiap akhir sesi ujikaji, Siew Chok mendapati keadaan fizikal dan
Image
Chat ( 5 ) Home Profile Account Anti Kanser Vitamin B-17's Notes Notes About Anti Kanser Vitamin B-17 Browse Notes Friends' Notes Pages' Notes My Notes My Drafts Notes About Me Tagged Subscribe Anti Kanser Vitamin B-17's Notes Report Friends' Photo Albums Profile Pictures by Rohana Buang trip ke langkawi by Sue Anna Create an Ad Sponsored Pelan kewangan keluarga. Sudahkah anda fikir pelan anda lepas pencen, apa yg akan anda berikan kpd keluarga anda. Saya ada pelan untuk anda. Ikhlas, Zainal. Buat secara santai Kerja sambilan secara santai pun sudah boleh dapat lima angka sebulan. Hidup pun lebih berkualiti. Klik sini, saya bimbing anda. Dream it and Build it Little town or giant metropolis, build the city you want from the ground up. Play CityVille, Zynga's newest game! Seri Hana played this. Malaysia Florist & Gifts gift-lab.com Birthday, Anniversary, Missing Him, New Baby. For occasion big or small, send meaningful gifts that count. Free delivery wi