Tuesday, February 19, 2013

Contest Kaca Mata PapaMifz.com

Kenapa aku join contest nie...? Sebab aku nakkan hadiah kaca mata yang diwar-warkan dalam blog papaMifz.
Dulu-dulu aku beli spek murah jer dalam rm 10 jer....janji dapat halang dari silau matahari.
Tetapi spek murah nie tak tahan lama dan cepat patah bingkainya, so aku beli ler spek yang boleh tahan harganya kat kedai ExcelView AEON Bandaraya Melaka Lot F52........


EXCEL VIEW 
Brand 'Cyber Eyeworks'.  Harga selepas discount 50 % dapatlah dalam RM 160.00.
Aku dah guna lebih 2 tahun, dah rasa nak tukar jer.....
Sebelum nie pun aku ingat nak tukar spek tahan silau nie, tempohnya dah nak kena tukar yang baru.  Spek lama nie aku rasa macam old fashion jer, color dah tak mengancam masa baru-baru beli dulu.  Cerminnya dah tak muat untuk cover face aku yang makin naik ....(ha ha ha)...
  Aku nak cari yang besar sikit, trendy, color hitam dan menarik designnya.  
 Baru ler orang pandang spek kita...ahakkksss...



Aku tak der spek ada lens sebab aku bukannya rabun...........
Tetapi semenjak umur dah meningkat nie mata aku dah rasa macam orang rabun dekat.  Bila perasannya time aku nak sign cheque, sign document dan baca newspaper dalam font yang kecil tu aku pandang macam blur jer....(poning kepalo den)
Terpaksa ler aku jarakkan sikit baru jelas.  Nak beli spek ada lens nie agak mahal ler, aku bukan warga emas @ student dapat dalam setengah harga...hu hu hu....
So nak tunggu bonus lambat lagi rasanya. Modal belum cukup lagi nak beli spek.


Spek lama nie banyak jasanya padaku, bila aku drive mesti guna ...kalau tak mataku akan berair menahan silau cahaya matahari...
Tetapi  zaman dah berubah sesuai dengan peredaran fesyen spek yang begitu stailo, aku pun terjebak ler juga nak spek yang versatile.

Bila terserempak blog  Contest Kaca Mata PapaMifz.com  aku tak lengah lagi nak join gakkkk....
Harap-harap impian aku menjadi kenyataan dengan memenangi contest nie. Hadiah boleh tahan rasanya,,,,berbaloi-baloi.....
Cer tinjau cara nak join di entri Contest Kaca Mata PapaMifz.com. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 
15hb Mac 2013.
MP :  suka join segmen macam nie, yang penting jimatttt....