JOM DAPATKAN TAWARAN ISTIMEWA SEMPENA HUJUNG TAHUN 2012 DAN TAHUN BARU 2013 DARIPADA AYAM BRAND
ADA RESEPI LAGI....
|
|
Sudah hampir 2013, mulakan perayaan! Dengan campuran lazat yang kaya dengan pic pear, nenas, anggur dan ceri. Buah Koktel daripada Ayam Brand™ adalah pilihan sempurna untuk pesta akhir tahun.
Inginkan buah-buahan yang lain? Terokai rangkaian produk
|
|
Resipi Digemari |
|
|
Ramuan 1 Can Tuna Flakes Omega 3 250g Krim Keju, dilembutkan pada suhu bilik 2 sudu daun bawang, dicincang halus 50g Bawang merah , dicincang halus 1 lemon zest 1/2 Jus lemon Garam dan lada secukup rasa | Cara 1. Dalam pengisar makanan, kisarkan keju dan tuna. 2. Tuang campuran ke dalam mangkuk adunan dan lain bahan-bahan. 3. Tambah garam dan lada secukup rasa dan sediakan dengan roti bakar atau biskut. |
|
|
Ramuan 1 tin Ketulan Tuna dalam Minyak Zaitun (dengan minyak) 4 kentang russet/idaho dikupas dan dipotong ke dalam 1 kiub inci 1 sudu besar serbuk paprika/serbuk cili 2 bawang merah, dipotong dadu Garam secukup rasa Minyak untuk memasak 2 batang ketumbar segar, dicincang | Cara 1.Campur kentang dengan paprika atau cili serbuk. 2.Panaskan 50ml minyak dalam kuali non-stick dan goreng kentang hingga agak keperangan. Tambah bawang dan tuna, goreng hingga kentang cukup masak. 3. Laraskan perasa dengan sedikit garam dan berkhidmat dengan beberapa ketumbar dicincang segar atau pasli. |
|
|
Ramuan
1/2 can Tuna dalam Minyak Zaitun (dengan minyak)
1 daun bawang(leek), dihiris
2 bawang, dipotong dadu
1 lobak merah dikupas dan dihiris separuh
250g cauliflower, dipotong kecil
2 sudu besar tepung gandum
500 ml susu
garam dan lada secukup rasa
3 sudu besar minyak untuk memasakCrumble
12 pcs biskut, dihancurkan
1/2 boleh Tuna dalam Minyak Zaitun (dengan minyak)
2 sudu besar pasli, dicincang
3 sudu besar bawang putih, dicincang halus | Cara
1.Panaskan minyak dalam kuali & tumis bawang dan sayur hingga sedikit lembut dan perang. Tambah tepung dan goreng selama 1 minit, kemudian perlahan-lahan masukkan susu sedikit demi sedikit sehingga ia membentuk sos lembut dan berkrim. Biarkan ia reneh selama 3 minit, tambah 1/2 tuna (Dengan minyak), lobak merah dan cauliflower dan tambah garam/lada untuk rasa. Pindahkan campuran ke dalam pinggan baking atau kaserol.
2. Campur semua ramuan "crumble" dan taburkan di atas campuran berkrim. Perlahan, tekan ke bawah dan bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 180ºC selama 20 minit
3. Hidangkan panas dengan roti keras dan salad |
|
|
|
Berita Baik |
|
Kalendar telah dihantar! |
| Terima kasih untuk sambutan hangat untuk Ayam Brand™ Kalendar Meja! Kerana kalendar adalah terhad, kami hanya dapat menghantar kepada 100 replies pertama.
Sila terus memeriksa e-mel anda, kerana akan ada lebih banyak giveaways pada tahun 2013. |
|
|
Junior Chefs di T-Garden Cooking School |
Ayam Brand ™ adalah penaja untuk bengkel cuti sekolah di T-Garden Cooking School di mana kanak-kanak belajar seni memasak dan baking dalam suasana yang menyeronokkan.
Junior Chef juga pulang rumah dengan hidangan mereka dan hadiah khas Ayam Brand™ | |
|
Sukakan berita ini?
Klik disini untuk menghantarnya kepada rakan anda | |
|
|
|
Sumber : AYAM BRAND
Comments
Post a Comment