Saturday, August 24, 2013

Petua Untuk Memagar Diri Sendiri

Garden Free PhotoRazor on Top of Wall Free Photo

Disini diperturunkan ilmu memagar diri dari ancaman sihir yang diamalkan dari sejak dahulu oleh para ambiya. 

Waktunya: Waktu selepas solat maghrib, seeloknya pada hari Selasa bagi memagar diri. 
Caranya:

1. Duduk bertimpuh seperti tahiyat awal dan mengadap ke kiblat.

2. Niat dalam hati untuk memagar diri dari segala ancaman syihir kerana Allah Taala. (jangan campurkan niat memagar diri dan rumah sekali gus, buat berasingan).

3. Pejam mata dan tarik nafas dan tahan. Semasa menahan nafas itu baca ayat kursi dengan betul, seboleh bolehnya dengan satu nafas sahaja. Dan semasa membaca ayat kursi itu juga, cuba bayangkan bahawa di hadapan anda ada satu tembuk yang amat kebal. Sesudah selesai membaca ayat kursi, hembuskan kembali nafas dengan perlahan-lahan.

4. Ulangi perbuatan yang ke (3). Tetapi untuk kali ke 2 bayangkan pula bahawa tembok itu berada dibelakang pula, seterusnya ulangi lagi untuk tembok sebelah kanan, kiri, atas dan bawah. Bermakna perlakuan ini terpaksa dilakukan sebanyak 6 kali sehingga anda berada dalam satu tembok empat persegi yang sempurna.

5. Untuk permulaan amalkan amalan ini 1 bulan sekali tetapi lebih afdal diamalkan seminggu sekali. Amalan ini hanya memerlukan lebih kurang 5 minit sahaja seminggu, janganlah anda berkira sangat tentang masa demi untuk keselamatan anda. Jadikannya amalan dan yang lainnya berserah sahaja pada Allah s.w.t.


 Sumber

picture

MP : Semoga dapat dikongsikan bersama agar dijadikan amalan........

No comments:

Post a Comment