Sunday, March 31, 2013

PUSASDA DI PORT DICKSON

Entry nie berlaku pada 02/03/2013 yang lalu tapi baru hari ini aku story kat sini....kenangan di PUSASDA Port Dickson bersama anak bujang aku yang menjalani latihan Perajurit Muda  sessi pertama 2013.  Setelah hampir 3 bulan tak jumpa baru ler pada hari Angkatan Tentera Malaysia hari tu parent boleh berjumpa dengan anak yang mengikuti latihan Perajurit Muda di PUSASDA Port Dickson.
Sememangnya aku dah planning nak ke PD pada tarikh tu sebab nak tengok hari ATM dan bila dapat call dari anak lelaki di PD aku dah jangka memang boleh berjumpa....
Bila diceritakan pengalaman mengikuti kursus perajurit muda nie rasa terpana dan teruja ...
Setakat keluar muntah hijau, minum berbotol-botol air mineral supaya tak mengalami hidrasi, bangun awal pagi jam 3 @ 4 untuk bersihkan senjata api, mengangkat balak sekiranya melakukan masalah disiplin menjadi suatu pengalaman berharga yang tak semua boleh mendapatnya dengan mudah...
Antara latihan yang dijalani oleh perajurit muda ialah menjalani latihan kawad kaki, kawad senjata, baling bom tangan (dummy), menembak dan macam-macam latihan yang diberikan oleh jurulatih ATM.
Mereka akan menjalani latihan membaling bom tangan (real) di Kem Syed Sirajuddin Gemas  pada minggu hadapan (dah lepas ler...).
Kebetulan pada masa yang sama kengkawan sekolah my son telah datang untuk berjumpa...memang surprise..happy jer...
Pada masa yang sama di padang kawad ada pameran ATM dan memasing teruja untuk bergambar...



Kawan-kawan sekolahnya










MP : Disiplin kuat dan latihan yang diterima menjadikan perajurit muda kita tabah dan survive...

Saturday, March 30, 2013

Segmen : tambah & kenali kaki blog mengikut bulan kelahiran.



Untuk pengetahun uollss  Tarikh lahir saya 28111971...nombornya pun cantik ada 'ong'.... ada tak rakan-rakan blogger yang tarikh lahirnya sama dengan saya...?
Cepat-cepat join segmen cik yaya nie...
tarikh tutup penyertaan 29 June 2013
klik ajer banner kat tu....

MP : sapa ler tarikh lahirnya sama dengan saya.....

"Pencarian Bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip"



Jom klik blog sempoi nie... terbaiikkkk...

MP : Segmen lagi....

"yaya craft giveaway"

Jom join yaya craft giveaway...




 syarat-syaratnya :
  1. follow blog yaya..
  2. like celoteh cik yaya dan yaya craft
  3. then klik cantik dan kacak
  4. letak banner kat atas tu dan buat tajuk "yaya craft giveaway"
  5. tag seorang rakan blogger (nak lebih pun dialu-alukan dan pastikan mereka tahu)
  6. tinggalkan link entri korang dekat komen entri GA ni saja tau.
  7. penyertaan akan terbatal kalau korang tak buat syarat 1, 2 dan 3.
senang tak syarat-syaratnya??
jom la join..tunggu apa lagi..
jom terjah HADIAH pula.
tarikh tamat 30 / 4 / 2013

Aku tag YUMIDA , UZU ....

MP : support giveaway yaya craft...

TIPS MELATIH ANAK BERANI

Berikut adalah tips latih anak berani,
1. Jangan cepat membantu anak dalam pelbagai perkara. Setiap ibu bapa sayangkan anak-anaknya tetapi jangan jadikan rasa sayang sebagai alasan untuk cepat membantu mereka.

2. Bila guru marah anak, biarkan.

3. Berikan anak-anak peluang bergaul.

4. Biasakan anak-anak dengan aktiviti lasak.

5. Bawa anak ke majlis orang dewasa.

6. Latih anak mengambil risiko.

7. Bercakap secara positif



Bagi melatih anak-anak kita berani,  seharusnya hendaklah membina diri kita dan anak kita dengan minda positif dan cemerlang.
Tingkatkan motivasi anak-anak kita dengan menceritakan pengalaman kita semasa kecil dan semasa muda supaya mereka menjadi manusia yang bertanggungjawab, bertakwa dan mempunyai pemikiran yang berani juga minda positif.

Sumber  : diolah dari E-mail  C-Pintrass 

MP :  yang utamanya bagaimana kita sebagai parent develop anak kita menjadi seorang yang mempunyai minda positif.....

Friday, March 29, 2013

LIMA 2013 DI LANGKAWI

Jom kita tinjau pesawat-pesawat tentera seluruh dunia sedang menunjukkan aksinya di Langkawi sempena LIMA 2013......


Photo LIMA Di Langkawi





Photo: Adakah Helo TUDM EC725 ni macam Apache dari bawah...taklah tadi gambar kecik cuba lihat yang ni ...gebu Eropah tak sama macam gebu Amerika..cuba tengok betul2..mungkin ada penambahan nanti...kita tungguuuuuuuuu
 Helo TUDM EC725 

Photo: Rakan2 dari Negara Jiran tanya tentang pembabitan pesawat2 Negara mereka..Aksi pasukan aerobatik Jupiter dari Indonesia di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi....tak kurang hebatnya Tahniah Jupiter ...1 ASEAN pinjam kata2 dari page FB ASO(Asean Security Observer)
 Pasukan aerobatik Jupiter dari Indonesia
Agusta Westland AW109
Photo: AW159 Lynx  Wildcat kesambungan SuperLynx 300 seperti yang diguna TLDM...Korea dah menempah kita bila lagi...atau TLDM mencari Helo yang lebih mantap...
AW159 Lynx Wildcat
Photo: Russian Knights ......agak2lah nak bercouple kat atas atas tu...Skill Pilot Russia antara terbaik di Dunia...LIMA
Russian Knights
 RAFALE
Photo: Miggie masih terus berjasa sampai bila ???? ....melahirkan Pilot2 yang mempunyai daya juang yang Tinggi...Go Go Go TUDM..LIMA
mig-29n fulcrum
Jom kita tinjau pesawat-pesawat tentera seluruh dunia sedang menunjukkan aksinya di Langkawi sempena LIMA 2013......


MP : SUMBER FACEBOOK, FACEBOOK

2 MAKANAN PEMBAKAR LEMAK HEBAT


Cinnamon







 Tahukah  anda cinnamon atau kulit kayu manis
mempunyai kesan pemanasan terhadap badan atau dipanggil
thermogenic properties yang seterusnya akan membantu
anda membakar LEMAK.

Kajian juga mendapati cinnamon mampu mengurangkan
respons badan terhadap makanan yang di ambil
(glycaemic response to meals).

Bermakna badan kita akan kurang menyimpan LEMAK melalui
makanan yang diambil tersebut.

Cuba anda membeli serbuk cinnamon
dan memasukkan ke dalam teh atau coffee atau apa-apa sahaja makanan anda semua...SEDAP!!!

Selain daripada kulit kayu manis, lada hitam atau black pepper
bagus untuk meningkatkan metabolisma dalam badan kita.

Black pepper ini mengandungi bahan seperti piperine yang
membantu badan kita memecahkan lemak yang degil agar ia
dapat ditukarkan kepada tenaga apabila di perlukan.

Garcinia + black pepper adalah ramuan yang terkandung dalam kapsul bakar lemak yang sedang hot
Cuba amalkan pemakanan pembakar lemak nie bagi melangsingkan badan...


MP : Sumber e-mail
        Picture : google

KUIH WADEY @ VADAI

Kuih Ulunthum Vadai

Nie aku nak story sikit kenapa ek kalau kita beli kuh wadey @ vadai nie mesti dorang letak cili hijau ??? Menjadi persoalan sampai sekarang...
Kuih wadey @ vadai nie selalu aku beli di pasar malam dan menjadi satu kemestian setiap kali kalau ke sana.  Biasanya favourite aku mesti wadei @ vadai yang lembut sebab rasa kacang dan dilawan dengan cili hijau yang aku suka ....gigit kuih wadey @ vadai, gigit cili sikit terasa kepedasan bersama kacang dhal....sedap wayyyy....hot....
Kalau uolls tahu kenapa disertakan sekali dengan cili hijau nie boleh ler kongsikan kat entry nie...bolehkannnn...(nakk tahu sangat jawapannya yang logik)
Rupanya banyak jenis kuih wadey @ vadai  dan resepi kuih wadey @ vadai aku selitkan di sini.....

MP : Favourite......yummyy....

Thursday, March 28, 2013

"Segmen: 300 bloggers"



Segmen 300 bloggers nie adalah yang paling simple dan bagi meng ' support '  Paly jom klik banner kat atas tu.....(jangan malu-malu) 

Tarikh tamat @ 3 April 2013 | Tepat pada masa 11:59 malam | Senarai rakan blogger

MP : Jom join....

"Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April"

Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April
Aku suka banner Fizgraphic nie....kelip-kelip ku sangka api...haha...
Aku nak masuk dalam bloglist fizgraphic sebab aku nak tersenarai dalam listing beliau yang mempunyai following yang ribu-ribu gitu...lagi satu segmen nie aku tahu dari MIA....blogger yang disukai ramai....
Kekuatan blog nie lebih kepada penceritaan pengalaman hidup, nasihat dan blogwalking sesama blogger.....
Kekerapan update:  blog aku memang aku on jer kalau aku kat opis (8 jam sehari), update kalau tertarik update 2 @ 3 entry..kalau kat rumah sebelah malam aku akan blogwalking kat bloggers....Tetapi kebiasaannya aku update setiap hari bagi mengaktifkan diri.....


SYARAT-SYARAT :

2. Tempek banner atas tue. Copy ja code banner dan paste dalam entry (HTML).
3. Explain kat aku, kenapa nak masuk dalam bloglist fizgraphic. Apa kekuatan blog hampa dan berapa kerap hampa update blog dalam sehari. (Ayat 2-3 baris automatik aku tekan X)
3. Follow blog www.fizgraphic.com dan like fanpage --> TEKAN
4. Copy link entry dan hantar kat ruangan komen entry nie.
5. Tepuk tangan 3 kali sambil senyum selepas berjaya hantar link entry kat aku. *hihihi
6. Tamat : 30hb Mac 2013 pukul 11.59 malam.

MP : Join join sekali....(smile always...)

Wednesday, March 27, 2013

"GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI"


Fridge Magnet untuk giveaway dari danielzaidi   memang buat kita tertarik untuk memeriahkan segmen giveaway nie...  


1. Buat simple entry dengan tajuk "GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI"
2. Letak link blog www.danielzaidi.com kat entry anda
3. Tinggalkan link entry anda kat bahagian comment entry giveaway ni...

DONE!

HADIAH






Seorang (1) akan memenangi ketiga2 FM dari ketiga2 destinasi...

12 orang lain akan menang salah satu FM tersebut...


*Ini adalah lucky draw, pemenang akan dipilih secara rawak melalui sistem berkomputer....

*tarikh tutup penyertaan adalah 3/4/2013


MP : Jom meriahkan giveaway yang ohsem nie...

WORDLESS WEDNESDAY # 04

Photo: silently..silently i creep behind you...aiming at you..yes brother..you are of the same blood as me..you bleed as i do..but while you love the blood running in your veins..i'd spill mine for those i love...THIS IS MALAYSIA!!!AND YOU WILL NOT BLEED MY BELOVED NATION OR ANYONE I LOVE...=WRA=

MP : DIE...

Tuesday, March 26, 2013

"Special Giveaway : Buah tangan dari LANGKAWI dari CF"


*Nak join? KLIK BANNER*


Akademi Insan Cikgu Fizi diusahakan sepenuhnya oleh Cikgu Fizi. AMIN CF ini yang berada di Akademi Insan Cikgu Fizi, No 7-2, Jln Melati Utama 4, Melati Utama, 53100 Setapak Kuala Lumpur. Cikgu Fizi juga ada menyediakan Bengkel bengkel untuk Anak Yatim di Seluruh Malaysia. Sila lawati CIKGU FIZI' untuk info tentang bengkel bengkel.
Cikgu Fizi juga ada menjual buku Karangan Luar Biasa untuk UPSR, SPM dan STPM. Jika berminat sila Hubungi Cikgu Fizi Tel : 011-15657522
.
Num Hp :  011-15657522

Pada 25/3/2013 Cikgu Fizi ke Langkawi untuk menjayakan satu Bengkel yang dadakan di sana. Bengkel ini untuk Anak anak yatim. Jadi sambil CF pegi Langkawi, CF ingin berkongsi rezeki dengan semua pengunjung blog www.cikgufizi.my. 

Inginkan Ole Ole dari Langkawi oleh Cikgu Fizi? Meh jon SINI. Hadiah memang gempak!!!!!



MP : suka segmen nie...

SEGMEN BLOGLIST 2013 BLOG CIK KUMBANG


Ini adalah segmen pertama dari Belog Cik Kumbang.Tujuan Cik Kumbang buat segmen ini adalah untuk memudahkan Cik Kumbang blogwalking & terjah update terkini blog korang yang join segmen nie.Segmen nie inspired by Mia Liana & Cik Farah,sebab Cik Kumbang menggunakan konsep copy&paste coding HTML sahaja untuk join.Mudah kan?

KENAPA KORANG PERLU JOIN?

SEMUA blogger yang join segmen nie akan dimasukkan ke dalam Blog Khas,Bloglist Cik Kumbang di [SINI] untuk sepanjang tahun 2013 ini.Best kan :) Dan yang paling best, Cik Kumbang akan pilih sekurang-kurangnya 10 blog untuk direview di facebook page Belog Cik Kumbang dan 5 blog untuk direview di Belog Cik Kumbang dengan menggunakan random.org !!! Menarik tak? JOM JOIN !!!

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1.Follow Belog Cik Kumbang untuk mengetahui update terkini segmen ini.Klik
2.LIKE Fanpage Belog Cik Kumbang.Klik
3.Buat satu entry dengan tajuk Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.
4.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila klik di bahagian coding, kemudian tekan Ctrl+C serentak untuk copy dan akhir sekali paste kan ke ruangan HTML korang.
5. Make sure korang tinggalkan link entri korang tu kat ruangan komen NIE & nyatakan kategori blog korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist Cik Kumbang nanti.

TARIKH TAMAT: 20 April 2013.

Kategori blog more to personal & pengetahuan...
MP : suka sisi blog cik kumbang....beautiful..& kreatif...

APA ITU SUNTIKAN VITAMIN K?





Kenapa vitamin K perlu diberikan kepada Bayi Yang Baru Lahir?

Sebenarnya, vitamin K sangat penting
dalam proses pembekuan darah. Bila badan kekurangan Vitamin K,
badan kita mudah mengalami pendarahan.

Sebahagian kecil bayi,lebih kurang 1 daripada 10000 kelahiran
akan mengalami Masalah Pendarahan Akibat Kekurangan Vitamin K
semasa lahir. 1 bayi daripada 10 000 kelahiran ini dianggap
'Berisiko Tinggi'.

Secara normalnya, kandungan Vitamin K di dalam badan bayi
memang sedikit rendah, dan bayi hanya mendapat sedikit
Vitamin K daripada tali pusat dan juga sedikit
daripada Susu Ibu.

Vitamin K boleh dihasilkan secara semulajadi di dalam badan
dan juga dihasilkan oleh bakteria di dalam usus kita.
Tetapi bagi bayi yang baru lahir, saluran pencernaannya
masih bersih (belum ada bakteria semulajadi) jadi
Vitamin K tidak dapat dihasilkan.

Organ Hati pula sebagai tempat memproses Vitamin
masih belum berfungsi sepenuhnya untuk terutama
bagi bayi pramatang, ataupun bayi belum cukup
bulan.

Bayi yang mengalami masalah Kekurangan Vitamin K yang teruk
berisiko mengalami pendarahan. Pendarahan boleh berlaku
pada kulit, hidung, mata dan saluran pencernaan.
Tandanya kita boleh lihat melalui muntah dan najis yang hitam,
bayi kelihatan pucat, pendarahan yang berterusan di tempat
suntikan. Ada pendarahan juga berlaku secara spontan tanpa sebab.

Yang paling serius adalah pendarahan di dalam otak
yang boleh dikenalpasti melalui tanda-tanda seperti
sakit kepala, muntah tiba-tiba, menangis terus menerus,
ubub-ubun membesar menonjol, kejang sehingga separuh sedar.

Pendarahan otak ini boleh menyebabkan kecatatan dan
juga membawa kematian.

Oleh itu, untuk mengurangkan risiko kematian akibat
kekurangan Vitamin K ini. Suntikan Vitamin K terus
diberikan semasa bayi dilahirkan.

Apa yang menyebabkan Kekurangan Vitamin K ?

Bayi yang berisiko tinggi megalamai masalah
pendarahan ini adalah bayi pramatang, lahir
tidak cukup bulan, bayi yang lahir dari ibu
yang mengambil ubat anti-vitamin K seperti
ubat anti kekejangan dan juga ubat penyakit TB.

Bayi yang diberikan antibiotik berpanjangan
(kerana antibiotik turut membunuh bakteria normal
di dalam usus), bayi yang mengalami cirit-birit
berterusan dan juga bayi yang mengalami masalah
penyerapan.

Bayi yang hanya bergantung dengan susu ibu juga
mempunyai risiko kekurangan vitamin K.Tetapi,
manfaat Susu Ibu jauh lebih besar dan tetap
menjadi pilihan terbaik untuk bayi.

Akhir kata, adalah normal bayi anda diberikan
suntikan Vitamin K. Hasil kajian dan carian maklumat saya,
Di Malaysia, suntikan Vitamin K yang digunakan
dihasilkan oleh Syarikat Tempatan yang banyak
mengeluarkan ubat-ubatan halal.

Tiada keraguan untuk benarkan bayi anda
diberikan suntikan Vitamin K semasa lahir.


dipetik dari sumber Halal Science

MP : Banyak ubat-ubatan kita mengandungi enzim babi, so be careful....
         Picture : from google

Monday, March 25, 2013

HADIAH SEGMEN DARI REMY HAZZA

Gembiranya hati tidak terkira hari ini bila menerima bungkusan hadiah dari segmen Remy.  Terima kasih Remy kerana saya telah terpilih antara pemenang segmen yang Remy anjurkan.



Dalam plastik lagi belum buka terus upload picture...taraaaa....
suka sangat dapat ' passenger plane model '  (nak beli tak mampu) hehehe


nice...

MP : Semoga menjadi inspirasi buat semua blogger dalam join segmen ......

SANG SAKA BIRU

Photo: #PDRM 206: Lebih dua abad mencurah bakti keringat, PDRM tetap teguh penuh semangat.

Sempena Hari Polis Yang Ke 206 pada hari ini 25/03/2013, marilah kita panjatkan rasa syukur ke hadrat ilahi dan bertuah menjadi rakyat Malaysia yang hidup penuh aman dan sentosa.  Jadikan kekacauan yang berlaku itu sebagai iktibar supaya kita mempunyai semangat nasionalisme & patriotisme yang jitu....Amin....!!!

MP : Sejarah mengajar kita erti keamanan...

Sunday, March 24, 2013

SIAPA ITU ADNAN ?





1. Adnan adalah nama yang tak asing lagi bagi warga tempatan yang terlibat dan berminat dalam bidang pertahanan, sama ada anggota uniform dan tidak.

2. ACV-300 diberikan nama Adnan bersempena nama Allahyarham Leftenan Adnan yang terkorban dalam pertempuran menentang penaklukan Tentera Imperial Jepun ketika Perang Dunia Ke-2 di Singapura.

3. Kali ini, admin akan kupaskan sedikit mengenai kereta perisai yang menjadi antara tunjang utama dalam sistem pertahanan kita. Sebelum admin meneruskan artikel ini, admin nak tekankan bahawa Adnan adalah sebuah kereta perisai berantai dan bukannya kereta kebal. Admin harapkan fans sekalian rujuk semula pada pos yang lalu jika timbul kekeliruan. Link pos tersebut akan admin siarkan pada ruangan komen.

ACV-300 dan ACV-S (berdasarkan designasi pada laman rasmi DEFTECH)

4. Kereta perisai berantai ini dibangunkan oleh firma pertahanan Turki FNSS, yang boleh berperanan sebagai IFV (Kenderaan Tempur Infantri) dan juga APC (Kenderaan Pengangkut Anggota Berperisai). Rekaan kenderaan ini adalah berdasarkan AAIFV (Advance American Infantry Fighting Vehicle).

5. American Advanced Infantry Fighting Vehicle adalah pembangunan atau permodenan kenderaan tempur berperisai yang berdasarkan chassis APC M113A1.

6. Turki, Malaysia, Emiriyah Arab Bersatu (UAE) dan Filipina adalah pengguna ACV-300. Namun begitu, Jordan turut menggunakan ACV-300 dalam angkatan tentera mereka.

7. ACV-300 boleh direka bentuk mengikut kesesuaian pengguna dan turut dilengkapi dengan 'fire port' bagi membolehkan infantri melakukan tembakan dari dalam kenderaan.

8. ACV-S adalah variant yang 'stretched'; yang lebih panjang dan lebar dari ACV-300. Terdahulu ACV-S turut dikenali sebagai ACV-NG (ACV New Generation - Generasi Baru). ACV-S adalah versi yang ditambah upaya dari segi armor, kuasa tembakan, muatan serta bilangan personnel. ACV-S turut dibezakan dengan bilangan tayar pada rantai iaitu sebanyak 6 roda manakala ACV-300 pula 5.

9. Firma KBP di Rusia turut memuatkan turet BMP-3 pada ACV-S dan sistem ini dipanggil ACV-SW. Turet ini dilengkapi meriam semi-auto 100mm yang menggunakan HE-FRAG dan pelancar misil pemusnah armor 9M117.

10. Kedua-dua model ini lebih sesuai dengan permukaan bumi Malaysia di samping mudah untuk diatur gerak secara pantas dalam sesuatu konflik. Pada masa yang sama, ACV-300 dan ACV 300s berupaya untuk dioperasikan secara amfibia.

Adnan
11. ACV-300 Adnan adalah hasil dari kerjasama antara firma FNSS dan DRB-Hicom Defence Technologies (Deftech).

12. Kenderaan tempur Adnan ini diliengkapi sistem navigasi KVH TacNav yang terdiri daripada, sistem amaran laser LWD Avimo, pelancar grenad 76mm Wegmann , sistem penapisan NBC (Nuclear, Biological, Chemical) and ANVVS-2 night vision.

13. Adnan kita mempunyai pelbagai peranan dan variant seperti:
- dilengkapi M2 Browning MG dalam 'one-man' turet
- turet Sharpshooter yang dibangunkan oleh FNSS dan BAE Systems, yang dilengkapi dengan 25mm M242 Bushmaster chain gun
- kenderaan ambulan
- command vehicle (kenderaan perintah)
- kenderaan semboyan yang dilengkapi sistem komunikasi tambahan
- pelancar grenad Mk 19
- dilengkapi sistem tembakan bantuan mortar 81mm
- dilengkapi sistem misil pemusnah kereta kebal berpandu Baktar Shikan buatan Pakistan.
- kenderaan jurugegas dan kembalik
- dilengkapi sistem tembakan bantuan mortar 120mm (ACV-S)


MP : Sumber dari Facebook...

Saturday, March 23, 2013

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com
MP : We supprt GA Mialiana...jom join...