Thursday, March 6, 2014

Story New House


Hari ini memang aku sibuk sangat, projek new house baru nak bermula.  Pagi-pagi dah terima quotation dari pihak supplier untuk barang sanitary dan aksesori untuk kitchen.

Lepas tu meeting dengan supplier cctv bincang mengenai autogate, cctv dan alarm. Kemudian dapat call dari pihak elektrical mengenai pemasangan wire dari single phase ke 3 phase.  Untuk rumah teres double storey bayaran pemasangan elektrik dan 3phase kepada pihak TNB sebanyak RM1000 sahaja.  Bayarannya berbeza mengikut jenis rumah.

Sebelah petang pulak meeting dengan boss dan terus keluar ke site tengok new house. Sampai di sana dorang sedang buat piling untuk renovation.

Memang penat....dah ler cuaca panas sehingga 35 degree...memang mencabar minda...

Rumahnya cantik sesuai dengan harga Rm 450,000++.....tapi ia semestinya bukan rumah aku......hoho....

MP : plan nak tengok coming new house di Office developer.....tapi tak sempat nak tengok show house tu....